VIDEO Proteste violente în mai multe orașe americane. Manifestanții cer dreptate după moartea unui bărbat de culoare
Full Article 2 minutes read

VIDEO Proteste violente în mai multe orașe americane. Manifestanții cer dreptate după moartea unui bărbat de culoare

Proteste violente au izbucnit în mai multe orașe din SUA, după moartea unui bărbat afro-american neînarmat, care fusese reținut de poliție în statul Minneapolis. Un tînăr de 19 ani din Detroit a decedat, după ce o mașină a intrat în grupul de manifestanți, scrie BBC.

A fost a treia noapte de proteste extinse provocate de moartea lui George Floyd, iar mișcările de stradă nu au fost limitate doar la Minneapolis. Au fost proteste în peste 20 de orașe, inclusiv la New York, Washington și Los Angeles.

De asemenea, a fost arestată o echipă a postului de televiziune CNN, care transmitea live de la fața locului.

Manifestațiile au izbucnit după ce presa a difuzat o înregistrare video în care Derek Chauvin, un polițist alb, apare în timp ce își ține piciorul apăsat pe gâtul bărbatului. În plus, soția lui a anunțat presa că a intentat divorț și se solidarizează cu familia bărbatului ucis.

Patru polițiști au fost concediați, inclusiv Derek Chauvin, care va fi judecat pentru ucidere. Potrivit presei, acesta a ținut piciorul apăsat pe gâtul bărbatului timp de aproape 9 minute, chiar dacă bărbatul spunea că nu poate să respire, inclusiv aproape 3 minute după ce bărbatul nu mai reacționa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: