VIDEO Prunele le-a luat, dar banii nu i-a dat. Poliția a reținut o femeie bănuită de escrocherie cu prejudicii de peste 5 mln lei
Full Article 2 minutes read

VIDEO Prunele le-a luat, dar banii nu i-a dat. Poliția a reținut o femeie bănuită de escrocherie cu prejudicii de peste 5 mln lei

Polițiștii anunță că fost deconspirată activitatea unui grup infracțional. Cel din urmă este cercetat penal pentru 4 cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari. Prejudiciul depășește 5 milioane de lei.

Potrivit oamenilor legii, reprezentanta unui SRL în vârstă de 55 de ani a însușit tone de prune uscate fără a achita suma totală, cauzând victimelor daune în proporții considerabile.

Polițiștii spun că femeia acționa împreună cu alte persoane. Cazurile au avut loc în 2022. Gruparea ar fi dus în eroare reprezentanții unor companii de pe teritoriul țării, majoritatea din raionul Nisporeni.

Pe 8 februarie au efectuat șapte percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților. Au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă și purtători electronici de informație.

 

De asemenea, femeie a fost reținută pentru 72 de ore, iar unul dintre suspecți este cercetat în libertate.

Persoana vinovată de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Polițiștii mai precizează că de către organul judecătoresc din România, femeia a fost condamnată definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare, iar la momentul actual Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, desfășoară ședințe de judecată cu privire la recunoașterea şi punerea în executare a sentinței în cauză.

Totodată, oamenii legii solicită tuturor celor care au păgubit în urma activităților ilegale analogice să se adreseze la Poliție.

„La moment se petrec acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor”, comunică polițiștii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: