VIDEO Putin a decis că „țările neprietene” cu Rusia trebuie să plătească pentru gaz în ruble
Full Article 2 minutes read

VIDEO Putin a decis că „țările neprietene” cu Rusia trebuie să plătească pentru gaz în ruble

Țările „neprietene” cu Rusia vor trebui să achite pentru gaz în ruble și nu în valută străină, așa ca până acum. Declarația a fost făcută, pe 23 martie, de către liderul de la Kremlin Vladimir Putin, în debutul ședinței Executivului. Moldova în lista respectivă nu a fost inclusă.

Președintele Rusiei a menționat că „nu are sens de livrat produse în UE și SUA și să primești plata în dolari și euro”.

„Am luat decizia ca, în timpul cel mai apropiat, să adopt o serie de măsuri complexe pentru transferul plăților (să începem cu asta) pentru gazul nostru natural, furnizat în așa-numitele „țări neprietene” în ruble rusești. Adică să renunță la utilizarea tranzacțiilor în valuta care s-a compromis”, a declarat Putin.

 

Amintim că, pe 7 martie, Guvernul de la Moscova a publicat lista țărilor „neprietenoase” cu Rusia. Documentul a fost semnat de către prim-ministrul rus Mihail Mișustin. În listă sunt incluse câteva zeci de țări, nu și Moldova.

Documentul le permite cetățenilor ruși, companiilor și organelor de stat, care au datorii față de creditori din aceste țări, să le achite în ruble rusești. Pentru asta, datornicii trebuie să solicite băncilor rusești crearea unui cont special în ruble pe numele creditorului și să transfere acolo mijloacele financiare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: