(VIDEO) Salvatorii moldoveni au ajuns în Turcia. Mai au 950 km până la destinație, însă drumul este anevoios
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Salvatorii moldoveni au ajuns în Turcia. Mai au 950 km până la destinație, însă drumul este anevoios

Echipa de salvatori a Republicii Moldova a trecut hotarele Turciei, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) pe 8 februarie. 

În dimineața zilei de 08 februarie echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei. La frontieră angajații IGSU au avut prima conexiune cu ofițerii de legătură AFAD și reprezentanții poliției și poliției de frontieră. Aceștia au comunicat despre misiune și importanța acordării suportului în zona afectată de dezastru.

Responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde salvatorii moldoveni urmează să ajungă în această seară. Potrivit responsabililor turci, această regiune este una dintre cele mai afectate de seism.

Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU mai trebuie să parcurgă 950 de km, însă deplasarea acestora este tergiversată de condițiile meteo nefavorabile cu precipitații sub formă de ninsori abundente.

Estimativ, specialiștii noștri vor ajunge în zona afectată către ora 19:00. Acolo, salvatorii vor forma două echipe de lucru.

Prima echipă va prelua instalarea unei tabere de câmp complet operațională, iar a doua va merge în misiuni de cercetare, căutarea sinistraților și efectuarea lucrărilor de asigurare.

Amintim că echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare au pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 6 februarie. Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin 7 zile.

Între timp, numărul morților în urma cutremurului care a devastat Turcia a ajuns la 6 234. Peste 37 de mii de oameni sunt răniți. Datele au fost publicate de autoritățile de la Ankara la ora 06:15, în dimineața de 8 februarie.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: