(VIDEO) „Șampania noastră mai așteaptă un pic”. Mesajul Marinei Tauber pentru bălțeni și contracandidatul său
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) „Șampania noastră mai așteaptă un pic”. Mesajul Marinei Tauber pentru bălțeni și contracandidatul său

Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de primar al mun. Bălți le-a mulțumit, prin intermediului unul LIVE pe Facebook, celor care au votat-o în cadrul alegerilor locale din 21 noiembrie. Aceasta s-a arătat sigură că va câștiga și turul doi de scrutin și a transmis un mesaj și către contracandidatul său, Nicolai Grigorișin, îndemnându-l să „joace cinstit”.

Marina Tauber susține că, ultima oară, a simțit o asemenea unitate națională, în 2014, când Naționala Moldovei de tenis masculin a învins cu 3-1 reprezentativa Belarusului și s-a calificat în runda a treia a Cupei Davis. În acea perioadă, ea deținea funcția de președintă a Federației de Tenis a Moldovei.

„Am primit atâtea mesaje de felicitare… Ultima dată, le-am primit atunci când naționala noastră, la Cupa Davis, a câștigat împotriva Belarusului și a fost o bucurie națională. Demult nu am simțit o asemenea unitate națională”, a declarat Tauber.

Deputata Partidului „ȘOR”, care și-a propus să obțină funcția de primar de Bălți, a mai declarat că este hotărâtă să câștige și al doilea tur de scrutin.

„Echipa noastră a demonstrat că binele învinge răul și că astfel de victorii demonstrează că țara noastră are viitor, că într-adevăr forțele binelui le înving pe cele ale răului. Bălțiul a oferit un exemplu și o speranță pentru întreaga țară, o speranță pe care Moldova o așteaptă de mult timp”, a menționat aceasta.

Marina Tauber și-a îndemnat contracandidatul care a acces în turul doi de scrutin, pe Nicolai Grigorișin, să joace cinstit: „Pentru cei care au adus orașul la distrugere este timpul să plece în altă parte, la sigur nu în Primăria Bălți. Vreau să mă adresez celor care vor participa în al doilea tur de scrutin și nu în zadar formulez astfel, știu că am un singur contracandidat, dar să vedem cum se vor comporta celilalți. Demonstrați măcar o dată că puteți juca cinstit, pentru că este clar că nu puteți învinge corect”.

Tauber a mai spus că speră că autoritățile vor monitoriza la modul cel mai serios eventualele încălcări.

„Chiar astăzi mi-aș dori să continui întâlnirile cu voi, dragi bălțeni, dar trebuie să așteptăm finalizarea proceselor electorale. Vă promit că în noul an vom intra cu noi puteri și o altă viață pentru Bălți. (…) Chiar dacă astăzi, din punct de vedere juridic, nu putem celebra pe deplin șampania noastră va mai aștepta un pic. Cu atât mai dulce va fi sărbătoarea”, a conchis politiciana.

***

Candidata Partidului Șor Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau  47,93% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%. Potrivit CEC, pe locul trei s-a poziționat candidatul PAS, Boris Marcoci cu 4679 (14,08%), devansându-l pe candidatul socialiștilor Alexandr Nesterovschi cu doar două voturi, cel din urmă acumulând 4677 (14,08%).

Turul doi de scrutin ar urma să fie organizat peste două săptămâni.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: