partidulsor.md

(VIDEO) „Șampania noastră mai așteaptă un pic”. Mesajul Marinei Tauber pentru bălțeni și contracandidatul său

Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de primar al mun. Bălți le-a mulțumit, prin intermediului unul LIVE pe Facebook, celor care au votat-o în cadrul alegerilor locale din 21 noiembrie. Aceasta s-a arătat sigură că va câștiga și turul doi de scrutin și a transmis un mesaj și către contracandidatul său, Nicolai Grigorișin, îndemnându-l să „joace cinstit”.

Marina Tauber susține că, ultima oară, a simțit o asemenea unitate națională, în 2014, când Naționala Moldovei de tenis masculin a învins cu 3-1 reprezentativa Belarusului și s-a calificat în runda a treia a Cupei Davis. În acea perioadă, ea deținea funcția de președintă a Federației de Tenis a Moldovei.

„Am primit atâtea mesaje de felicitare… Ultima dată, le-am primit atunci când naționala noastră, la Cupa Davis, a câștigat împotriva Belarusului și a fost o bucurie națională. Demult nu am simțit o asemenea unitate națională”, a declarat Tauber.

Deputata Partidului „ȘOR”, care și-a propus să obțină funcția de primar de Bălți, a mai declarat că este hotărâtă să câștige și al doilea tur de scrutin.

„Echipa noastră a demonstrat că binele învinge răul și că astfel de victorii demonstrează că țara noastră are viitor, că într-adevăr forțele binelui le înving pe cele ale răului. Bălțiul a oferit un exemplu și o speranță pentru întreaga țară, o speranță pe care Moldova o așteaptă de mult timp”, a menționat aceasta.

Marina Tauber și-a îndemnat contracandidatul care a acces în turul doi de scrutin, pe Nicolai Grigorișin, să joace cinstit: „Pentru cei care au adus orașul la distrugere este timpul să plece în altă parte, la sigur nu în Primăria Bălți. Vreau să mă adresez celor care vor participa în al doilea tur de scrutin și nu în zadar formulez astfel, știu că am un singur contracandidat, dar să vedem cum se vor comporta celilalți. Demonstrați măcar o dată că puteți juca cinstit, pentru că este clar că nu puteți învinge corect”.

Tauber a mai spus că speră că autoritățile vor monitoriza la modul cel mai serios eventualele încălcări.

„Chiar astăzi mi-aș dori să continui întâlnirile cu voi, dragi bălțeni, dar trebuie să așteptăm finalizarea proceselor electorale. Vă promit că în noul an vom intra cu noi puteri și o altă viață pentru Bălți. (…) Chiar dacă astăzi, din punct de vedere juridic, nu putem celebra pe deplin șampania noastră va mai aștepta un pic. Cu atât mai dulce va fi sărbătoarea”, a conchis politiciana.

***

Candidata Partidului Șor Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau  47,93% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%. Potrivit CEC, pe locul trei s-a poziționat candidatul PAS, Boris Marcoci cu 4679 (14,08%), devansându-l pe candidatul socialiștilor Alexandr Nesterovschi cu doar două voturi, cel din urmă acumulând 4677 (14,08%).

Turul doi de scrutin ar urma să fie organizat peste două săptămâni.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Comisia Europeană, precizări pentru NewsMaker privind interdicția lui Ceban în Schengen: „E responsabilitatea statelor membre”

Comisia Europeană a răspuns solicitării NewsMaker privind interdicția primarului Chișinăului, Ion Ceban, în România și spațiul Schengen. Comisia a subliniat că aplicarea acestor măsuri este „responsabilitatea” statelor membre Schengen, care pot restricționa intrarea persoanelor considerate „o amenințare la ordinea publică sau securitatea internă”.

Este important de menționat că înregistrarea interdicțiilor de călătorie în Sistemul de Informații Schengen (SIS) este responsabilitatea statelor membre Schengen.

În conformitate cu Codul Frontierelor Schengen, statele membre pot restricționa intrarea persoanelor considerate o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității interne. Aceasta include și autoritatea de a introduce astfel de persoane în SIS, pentru a le împiedica accesul, dacă sunt evaluate ca prezentând un risc pentru ordinea publică sau securitatea națională.

O condiție esențială pentru intrarea în Spațiul Schengen este ca o persoană să nu fie înscrisă în SIS și să nu fie identificată ca o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității interne. Prin urmare, persoanele care îndeplinesc oricare dintre aceste criterii nu pot intra în Spațiul Schengen”, subliniază Comisia.

***

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

În prima sa reacție, Blocul „Alternativa” – din care face parte și MAN, partidul condus de Ion Ceban – a declarat că interdicția ar fi fost luată „la comanda” autoritățile de la Chișinău, care l-ar fi desemnat pe Ceban drept „principalul inamic”. Totodată, blocul a învinuit guvernarea că ar pregăti o serie de „acțiuni represive” împotriva primarului Ion Ceban și a echipei sale.

La rândul său, Ion Ceban a declarat că interdicția împotriva sa este o „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova. El a acuzat-o pe președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate că ar utiliza inclusiv instituțiile statului pentru a-l bloca.

Pe de altă parte, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins acuzațiile, declarând că măsura are legătură cu faptele edilului. El a evidențiat pozițiile lui pro-ruse manifestate de-a lungul timpului.

De asemenea, Perciun i-a reproșat primarului că „s-a afișat și a susținut tacit un candidat anti-european la președinția României”.

Ceban a declarat pe 10 iulie că interdicția sa în spațiul Schengen și în România ar fi o presupusă „înțelegere între președinta Maia Sandu și omologul său din România, Nicușor Dan”. Potrivit lui Ceban, această măsură ar reprezenta o modalitate prin care președintele român „i-ar fi întors datoria” pentru sprijinul acordat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale din România. Președinția a respins acuzațiile, catalogându-le drept „nefondate”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: