(VIDEO) Șase reținuți pentru contrabandă de țigări și alcool. Percheziții inclusiv la Piața Centrală
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Șase reținuți pentru contrabandă de țigări și alcool. Percheziții inclusiv la Piața Centrală

Șase bărbați au fost reținuți de oamenii legi, fiind suspectați de implicare în mai multe activități ilicite, inclusiv contrabandă cu 600.000 țigarete și 4.000 litri de alcool, care urmau să fie comercializate în România. Oamenii legii au desfășurat 20 de percheziții, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pe 22 noiembrie. Judecătorii au aprobat plasarea acestora în arest preventiv.

Operațiunea a avut loc sub conducerea procurorilor PCCOCS, urmare a documentării și acțiunilor de urmărire penală efectuate de către ofițerii SIS și cei ai Serviciului Vamal.

Activitatea membrilor grupului infracțional a fost documentată timp de 3 luni, începând din septembrie 2021. Potrivit materialelor dosarului, cei șase transportau țigările în locuri special amenajate, evitând punctele de trecere a frontierei în care verificările sunt mai riguroase, datorită dotărilor tehnice. Totodată, acțiunile procesual-penale au relevat nu doar faptele de contrabandă, ci și punctele de depozitare a produselor.

Astfel, urmare a probatoriului acumulat, fortificat de rezultatul perchezițiilor la domiciliile, automobilele, garajele figuranților, precum și la tarabele acestora de la „Piața Centrală” din Chișinău, procurorii au solicitat și au obținut în instanța de judecată, în zilele de sâmbăta și duminică ale săptămânii trecute, aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința a toți șase învinuiți.

De asemenea, au fost ridicate două automobile destinate transportării contrabandei, precum și trei automobile de lux, în vederea aplicării sechestrelor, ca măsură asiguratorie. Totodată, procurorii PCCOCS au dispus efectuarea investigațiilor financiare paralele pe caz. Investigațiile continuă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: