VIDEO Scandal la Adunarea Populară a Găgăuziei: Oamenii cer alegeri anticipate în două localități din regiune
Full Article 2 minutes read

VIDEO Scandal la Adunarea Populară a Găgăuziei: Oamenii cer alegeri anticipate în două localități din regiune

Scandal la Adunarea Populară a Găgăuziei. Mai mulți locuitori ai regiunii au ieșit în stradă pentru a cere alegeri anticipate în două circumscripții din regiune. Încercarea oamenilor de a intra în sala de ședințe, pentru a-și spune off-ul, s-a soldat, însă, cu eșec, scrie presa regională, Găgăuz Info.

Potrivit sursei citate, scandalul a pornit după ce un grup de locuitori ai regiunii nu a avut voie să intre în sala de ședințe. Publicul s-a adunat pentru a cere deputaților convocarea alegerilor la Vulcănești și Cioc-Maidan.

Înainte de începerea ședinței, ușile de la intrare au fost închise. O încercare a locuitorilor de a intra în sală a fost fără succes.

Necesitatea convocării urgente a alegerilor în două circumscripții unde deputații au decedat brusc a fost anunțată în ședința Adunării populare de Nikolai Dudoglo.

„Oamenii au venit și stau pe stradă. Mâine vor fi mai mulți. Ați fost cu toții la înmormântare și ați promis că veți organiza alegeri. Această problemă ar trebui să fie pe primul loc pe ordinea de zi”, a spus el.

Drept răspuns, deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, a spus că, conform procedurii, sunt luate în considerare mai întâi legile, apoi rezoluțiile.

Nicolae Dudoglo a părăsit sala de ședințe și a spus că nu va veni până nu se vor convoca alegerile anticipate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: