VIDEO Scholz, după întâlnire cu Putin: Recunoașterea autoproclamatelor republici va provoca o catastrofă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Scholz, după întâlnire cu Putin: Recunoașterea autoproclamatelor republici va provoca o catastrofă

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat, la finalul întrevederii cu președintele Rusiei Vladimir Putin, că în cazul în care Moscova va recunoaște independența autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk, la propunerea Dumei de Stat, va fi încălcat Acordul de la Minsk.

„Va fi încălcat Acordul de la Minsk. (…) Procesul va fi întrerupt și asta va însemna o catastrofă politică”, a declarat cancelarul Germaniei, care a efectuat pe 15 februarie o vizită la Moscova.

La rândul său, Vladimir Putin a declarat că, în Rusia, „majoritatea oamenilor regretă prin ce trec locuitorii Donbass-ului” și parlamentul ține cont de părerea oamenilor în astfel de cazuri. Putin a mai spus că, în ceea ce ține de recunoașterea celor două republici nerecunoscute, se va conduce de „posibilitatea respectării Acordului de la Minsk”.

Potrivit RBC, după declarația lui Putin, rubla rusească s-a întărit brusc față de dolar cu 40 de copeici.

„Cum va acționa Rusia mai departe? Conform planului. Pe ce bază va fi creat acesta? Pe baza atmosferei reale de la fața locului”, a răspuns Putin la întrebarea jurnaliștilor despre retragerea completă a trupelor rusești din apropierea frontierei cu Ucraina.

Amintim că, pe 15 februarie, Duma de Stat a susținut un proiect de lege elaborat de Partidul Comunist, prin care se recunoaște existența „Republicii Populare Donețk” și a „Republicii Populare Lugansk”. Documentul a fost transmis președintelui Vladimir Putin pentru promulgare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: