VIDEO Scurgere de amoniac la Donețk, după ce o fabrică de bere a fost bombardată
Full Article 2 minutes read

VIDEO Scurgere de amoniac la Donețk, după ce o fabrică de bere a fost bombardată

Bombardarea unei fabrici de bere din Donețk a dus la scurgeri de amoniac, anunță Sediul apărării teritoriale a Republicii Populare Donețk (RPD). Potrivit datelor preliminare de la Ministerul Situațiilor de Urgență al RPD, la momentul producerii accidentului în uzină se aflau 32 de persoane. O persoană a decedat, iar alte două au fost rănite urmare a atacului cu rachete, care a provocat u incendiu uriaș pe teritoriul fabricii, scrie Forbes.

Sursa citată a precizat că ar fi fost prejudiciată o zonă de aproximativ doi kilometri pătrați. Locuitorii regiunii au fost sfătuiți să nu iasă afară şi să nu deschidă geamurile.

Autoritățile din Donețk spun că fabrica de bere ar fi fost atacată de forțele armate ale Ucrainei. Ministerul Unităților Urgență al RPD a clarificat în raportul său că „un accident cu deversarea unei substanțe chimice periculoase, amoniac, a avut loc la conducta de amoniac”.

Autoritatea a îndemnat locuitorii din districtul Kalininskii să ia măsuri pentru a-și sigila suplimentar apartamentele, casele și spațiile. „Spune-le vecinilor despre informațiile pe care le-ați primit. Ajută bătrânii, bolnavii și copiii după nevoie. Pe viitor, acționați conform instrucțiunilor Ministerului Situațiilor de Urgență al RPD”, a spus ministerul într-un comunicat.

Precizăm că amoniacul este considerat un pericol mare pentru sănătate, deoarece este coroziv pentru piele, ochi și plămâni. Expunerea la 300 de părți per milion (ppm) este imediat periculoasă pentru viață și sănătate. Amoniacul este, de asemenea, inflamabil la concentrații de aproximativ 15% până la 28% în volum în aer. Expunerea la concentrații mari de amoniac din aer provoacă arsuri imediate ale ochilor, nasului, gâtului și căilor respiratorii și poate duce la orbire, leziuni pulmonare sau moarte. Inhalarea unor concentrații mai mici poate provoca tuse și iritații ale nasului și gâtului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: