„Social-democrat de tip european”. La primul congres MAN, Ion Ceban a fost ales președintele partidului
Full Article 2 minutes read

„Social-democrat de tip european”. La primul congres MAN, Ion Ceban a fost ales președintele partidului

Primarul general Ion Ceban a fost votat în unanimitate președintele partidului Mișcarea Alternativă Națională. Din echipa partidului fac parte circa 47 de persoane. Informațiile au fost făcute publice în cadrul unei conferințe de presă din 21 decembrie, după ce a avut loc congresul partidului MAN.

„Astăzi a avut loc prima ședință a  congresului formațiunii partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN). A fost votat programul și statutul partidului. Colegii m-au înaintat în calitate de președinte a partidului MAN și s-a votat în unanimitate. Avem angajamente clare, care sunt descrise în programul partidului. Doctrina partidului MAN este: social-democrat de tip european, iar noi ne propunem ca Europa să fie acasă. Integrarea europeană trebuie să devină o idee națională, iar în cadrul programului politic este stipulat și ne-am angajat să propunem semnarea unui pact similar cu cel de Snagov cu partidele care împărtășesc aceleași viziuni în Republica Moldova”, a declarat Ceban.

Edilul a mai anunțat că din echipa MAN fac parte 47 de membri care au fost votați, iar în scurt timp va avea loc o ședință unde se va alege sediul permanent al partidului.

Ion Ceban a mai informat că în cadrul Congresului s-a discutat și despre alegerile locale din 2023, unde au decis că vor participa la locale. Totodată MAN va participa și la alegerile prezidențiale, dar deocamdată nu s-a decis cine va fi candidatul.

Mai mult, partidul vrea să obțină majoritatea în viitorul CMC și să aibă cea mai mare fracțiune parlamentară la alegerile din 2025.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: