VIDEO Tauber sare în apărarea lui Valico: „Nu suntem lăsați să instalăm wc-uri”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tauber sare în apărarea lui Valico: „Nu suntem lăsați să instalăm wc-uri”

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, împreună cu Veaceslav Valico, care figurează în mod oficial drept organizator al marelui concert anunțat pentru 19 iunie în capitală, susțin că guvernarea împiedică desfășurarea evenimentului artistic. Astăzi, cei doi au venit în Piața Marii Adunări Naționale, aceasta după ce și ieri au fost în centrul capitalei pentru a cere oamenilor legii permisiunea pentru instalarea tehnicii necesare pentru desfășurarea evenimentului. 

„Noi trebuie să instalăm echipamentul, cine v-a dat indicația?”, i-a întrebat Tauber pe oamenii legii. „Nimeni nu mi-a dat nici o indicație. Nu se permite. (…) Se încalcă regulamentul circulației”, a spus un polițist.

„Noi nu putem să pregătim evenimentul. (…) Noi avem toate actele în regulă. De ieri nu putem instala tot, scena, tehnică, sunet. Nu suntem lăsați să instalăm wc-uri. Toată lumea înțelege că fără tehnică nu vom putea fi auziți. Noi oricum vom găsi o soluție, dar ceea ce se întâmplă ne demonstrează că suntem într-un stat capturat”, a spus Tauber, pe Facebook.

Amintim că ieri, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele deciziei de sabotare a concertului. Mai mult, potrivit acestuia, artiștii ruși ar fi presați să renunțe la concertul respectiv.

NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului Național de Securitate Publică și din partea PAS cu privire la acuzațiile lui Veaceslav Valico. Partidul de guvernare a refuzat să comenteze declarațiile.

Pe 19 iunie, în centrul capitalei se vor desfășura mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”. De asemenea, a fost anunțată desfășurarea unui mare concert, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase.

În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: