VIDEO Tauber sare în apărarea lui Valico: „Nu suntem lăsați să instalăm wc-uri”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tauber sare în apărarea lui Valico: „Nu suntem lăsați să instalăm wc-uri”

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, împreună cu Veaceslav Valico, care figurează în mod oficial drept organizator al marelui concert anunțat pentru 19 iunie în capitală, susțin că guvernarea împiedică desfășurarea evenimentului artistic. Astăzi, cei doi au venit în Piața Marii Adunări Naționale, aceasta după ce și ieri au fost în centrul capitalei pentru a cere oamenilor legii permisiunea pentru instalarea tehnicii necesare pentru desfășurarea evenimentului. 

„Noi trebuie să instalăm echipamentul, cine v-a dat indicația?”, i-a întrebat Tauber pe oamenii legii. „Nimeni nu mi-a dat nici o indicație. Nu se permite. (…) Se încalcă regulamentul circulației”, a spus un polițist.

„Noi nu putem să pregătim evenimentul. (…) Noi avem toate actele în regulă. De ieri nu putem instala tot, scena, tehnică, sunet. Nu suntem lăsați să instalăm wc-uri. Toată lumea înțelege că fără tehnică nu vom putea fi auziți. Noi oricum vom găsi o soluție, dar ceea ce se întâmplă ne demonstrează că suntem într-un stat capturat”, a spus Tauber, pe Facebook.

Amintim că ieri, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele deciziei de sabotare a concertului. Mai mult, potrivit acestuia, artiștii ruși ar fi presați să renunțe la concertul respectiv.

NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului Național de Securitate Publică și din partea PAS cu privire la acuzațiile lui Veaceslav Valico. Partidul de guvernare a refuzat să comenteze declarațiile.

Pe 19 iunie, în centrul capitalei se vor desfășura mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”. De asemenea, a fost anunțată desfășurarea unui mare concert, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase.

În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: