Kirkorov, Dava și Dmitrienko în locul lui Morgenshtern? Cei 3 artiști ruși au ajuns la Chișinău să cânte „pentru absolvenți”
Full Article 2 minutes read

Kirkorov, Dava și Dmitrienko în locul lui Morgenshtern? Cei 3 artiști ruși au ajuns la Chișinău să cânte „pentru absolvenți”

În dimineața de 18 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău au sosit interpreții ruși Filip Kirkorov, DAVA și Ivan Dmitrienko. Aceștia au fost întâmpinați de activistul Veaceslav Valico, care a anunțat că interpreții vor susține pe 19 iunie  în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) un concert dedicat tinerilor.

Acesta nu a precizat dacă cei trei artiști vor evolua în locul rapperului rus Morgenshtern, a cărui concert la fel era anunțat, pentru duminică, însă care este „sub semnul întrebării.

La rândul său, Kirkorov, a declarat jurnaliștilor că intenționează astăzi să se plimbe prin oraș, să meargă la restaurante cu specific moldovenesc, menționând că Moldova „este practic casa sa”. Totodată, el a refuzat să vorbească despre „politică și probleme”.

„Nu vrem să gândim și să vorbim despre politică, nici despre probleme. Noi am venit astăzi cu muzică, cu dragoste cu dispoziție bună pentru ca să o transmitem și vouă din minunata noastră țară, Rusia”, a spus Kirkorov.

Activistul Veaceslav Valico, fost candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon), a anunțat pe 15 iunie că el este organizatorul concertului planificat pentru 19 iunie, la care va participa artistul rus Morgenshtern. Mai mult, pe scenă va urca și artistul Slava Marlow.

Fostul candidat la parlamentare a precizat că el este doar un reprezentant, iar banii pentru concert ar veni din diaspora.

Jurnalistul Andrei Bolocan a publicat pe canalul său de YouTube o adresare către Morgenshtern și i-a povestit artistului rus de unde ar proveni banii pentru onorariul său.

Ulterior, directorul de concerte al artistului rus, Vladimir Șavgulidze a declarat pentru NM că concertul este „sub semmnul întrebării”  pentru că stiuația „capătă un context ciudat”.

„Este sub semnul întebării”, a declarat Șavgulidze, întrebat de reporterul NM dacă concertul planificat pentru 19 iunie se va ține.

Pe 24 mai și Filip Kirkorov trebuia să susțină un concert la Bălți, fiind invitat de deputatul fugar Ilan Șor. Primăria Bălți a respins cererea lui  Șor de a organiza concertul. Aceștia au invocat că solicitarea trebuie depusă cu 20 de zile înainte de eveniment.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: