„Miroase a mucegai”. Rapper-ul rus Morgenshtern nu va mai cânta la Chișinău
Full Article 3 minutes read

„Miroase a mucegai”. Rapper-ul rus Morgenshtern nu va mai cânta la Chișinău

Rapper-ul rus Morgenshtern a anunțat pe 18 iunie că nu va susține mâine un concert la Chișinău în Piața Marii Adunări Naționale. Acesta nu a spus din ce cauză a fost anulat însă a menționat că va veni atunci când va fi „un concert normal și adevărat”. În același timp, artistul  și-a îndemnat fanii să nu participe la concertul care va avea loc.

Într-o postare pe canalul său de telegram el a spus: „Moldova, nu voi fi pe 19. Nu vorbi despre acest subiect, miroase a mucegai”.

Amintim că activistul Veaceslav Valico anunțase anterior că pe 19 iunie la Chișinău va evolua Morgenshtern. Ulterior, jurnalistul Andrei Bolocan a publicat pe canalul său de YouTube o adresare către Morgenshtern, în care i-a spus de unde ar provin banii pentru onorariul său.

Contactat de NM, directorul de concerte al artistului rus, Vladimir Șavgulidze a pus că evenimentul urma să fie dedicat tinerilor, însă în prezent, stiuația „capătă un context ciudat”.

„Este sub semnul întrebării”, a declarat Șavgulidze, întrebat de reporterul NM dacă concertul planificat pentru 19 iunie se va ține.

Între timp, pe 18 iunie la Chișinău, au venit alți interpreți ruși, care vor cânta duminică pe scena din PMAN. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume.

***

Activistul Veaceslav Valico, fost candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon), a anunțat pe 15 iunie că el este organizatorul concertului planificat pentru 19 iunie, la care va participa artistul rus Morgenshtern. Mai mult, pe scenă va urca și artistul Slava Marlow.

Fostul candidat la parlamentare a precizat că el este doar un reprezentant, iar banii pentru concert ar veni din diaspora.

„Sunt doar promotorul ideii și fața oficială. Trebuie să le spunem mulțumesc minunatei Victoria din Canada, care a vorbit cu conaționalii de acolo. Și împreună, fiind parte a diasporei, au decis să sponsorizeze concertul”, a mai spus Valico.

Veaceslav Platon, care la alegerile parlamentare l-a reprezentat pe Valico la dezbateri, a declarat pentru Unimedia că nu are nicio legătură cu acest concert.

Pe 19 iunie, în centrul capitalei se vor desfășura mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”.

Contactați de NM, reprezentanții Partidului „ȘOR” au precizat că formațiunea nu are nicio legătură cu acest concert. Și Primăria Capitalei a precizat că nu are legătură cu acest concert.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: