VIDEO Țigări în valoare de peste un milion de lei, confiscate de oamenii legii. O parte din acestea au fost introduse clandestin în țară
Full Article 2 minutes read

VIDEO Țigări în valoare de peste un milion de lei, confiscate de oamenii legii. O parte din acestea au fost introduse clandestin în țară

Oamenii legii au depistat două loturi de țigarete fără acte de proveniență, o parte dintre acestea fiind introduse clandestin în țară, cu ocolirea posturilor vamale. În total, vameșii au ridicat 1 083 000 de țigarete de diferite mărci.

În primul caz, funcționarii vamali au efectuat verificări la o adresă din raionul Briceni. În curtea unei case de locuit au fost depistate și ridicate 438 000 de țigarete marca „Winston”, fără timbre de acciz și cu semne vizibile de contrafacere.

Potrivit Serviciului Vamal, cercetările preliminare indică faptul că țigările erau introduse fraudulos în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, astfel fiind ocolite posturile vamale în vederea eschivării de la plata pentru mărfurile accizate.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în apropierea comunei Grătiești, după ce o patrulă a echipelor mobile a tras pe dreapta, pentru verificări, un autocamion.

În cadrul controlului vizual al semiremorcii, au apărut suspiciuni legate de modificarea elementelor constructive ale acesteia, motiv pentru care a fost luată decizia escortării autovehiculului în zona de control vamal proximă. În rezultatul demontării pereților semiremorcii, au fost depistate zeci de cutii care conțineau 645 000 de țigarete de diferite mărci, fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

Conform informațiilor preliminare, produsele din tutun urmau să fie transportate și comercializate ilegal în Uniunea Europeană.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: