VIDEO Timp de zece zile, în Moldova s-au produs 23 de accidente rutiere cu mașini din Ucraina
Full Article 3 minutes read

VIDEO Timp de zece zile, în Moldova s-au produs 23 de accidente rutiere cu mașini din Ucraina

În perioada 24 februarie-4 martie au fost înregistrate 23 de accidente rutiere cu implicarea mijloacelor de transport înmatriculate în Ucraina. În urma acestora, au suferit traumatisme 13 persoane. În 3 dintre accidente au fost implicați 6 minori, 4 dintre aceștia fiind traumatizați.

Pe parcursul zilei de 4 martie, cetățenilor străini le-au fost întocmite 71 de procese verbale pentru depășirea limitei de viteză, geamuri umbrite, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră sau de acordare a priorității de trecere legală, etc.

 „Menționăm faptul că majoritatea șoferilor ucraineni, la solicitarea polițiștilor, au acceptat să înlăture pelicula de pe geamuri, astfel adaptând automobilul la cerințele Regulamentului circulației rutiere din Republica Moldova”, au precizat oamenii legii.

Din 24 februarie până pe 4 martie au fost înregistrate 27 de incidente cu implicarea cetățenilor străini, printre care și conflicte în grup sau refuzul de a achita anumite bunuri și servicii. Persoanele au fost documentate și s-au conformat legislației, toate cazurile fiind examinate de poliție.

Precizăm că poliția s-a autosesizat și a intervenit în toate cazurile în care ni s-a cerut intervenția sau au fost plasate pe rețelele de socializare. Menționăm că multe informații din cele expuse public nu au fost confirmate. În context, îndemnăm cetățenii noștri să-și păstreze calmul și să nu se lase provocați în anumite situații, iar pe rețelele sociale să se expună doar dacă cunosc cu certitudine cazul și nu din auzite. Cel mai rezonabil este să apeleze la 112, în cazul în care cunosc despre anumite încălcări ale legii sau să sesizeze cel mai apropiat polițist”, au mai indicat forțele de ordine.

Amintim că și președinta țării Maia Sandu a susținut pe 4 martie un briefing, în cadrul căruia a vorbit despre incidentele în care sunt implicați cetățenii ucraineni, aflați în R. Moldova.

Oamenii sunt speriați și nervoși – și cetățenii moldoveni, pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar, mai ales refugiații sosiți din țara vecină, ajunși pe drumuri fugind din calea bombelor. În aceste condiții, este important să nu generalizăm incidente izolate cu implicarea refugiaților, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu a îndemnat cetățenii să nu distribuie materiale video și postări care divizează, incită la ură față de refugiați și contribuie la încordarea atmosferei în țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: