Maia Sandu a vorbit despre incidentele cu implicarea refugiaților: urmează penalizări
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a vorbit despre incidentele cu implicarea refugiaților: urmează penalizări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi, a declarat că războiul din Ucraina creează o atmosferă tensionată în regiune, inclusiv în țara noastră. Șeful statului a îndemnat cetățenii să nu generalizeze incidentele cu implicarea refugiaților ucraineni. Totodată, Maia Sandu s-a adresat demnitarilor să nu speculeze la acest subiect în scopuri politice, de altfel riscă să fie penalizați. 

„Oamenii sunt speriați și nervoși – și cetățenii moldoveni, pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar, mai ales refugiații sosiți din țara vecină, ajunși pe drumuri fugind din calea bombelor. În aceste condiții, este important să nu generalizăm incidente izolate cu implicarea refugiaților, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele”, a declarat președintele.

Maia Sandu a îndemnat cetățenii să nu distribuie materiale video și postări care divizează, incită la ură față de refugiați și contribuie la încordarea atmosferei în țară.

„Vă îndemn să fim îngăduitori, să avem răbdare unii cu alții. Iar, la nevoie, poliția va interveni oricând pentru a soluționa neînțelegerile apărute. În același timp, atenționez că este inacceptabil și iresponsabil ca incidentele cu implicarea refugiaților să fie speculate de persoane în funcții publice, demnitari și aleși, în scopuri politice”, a comunicat Sandu.

Prin urmare, șeful statului a declarat că manipularea intenționată cu tensiunile dintre oameni, în condiții de război la hotarul țării, va fi penalizată.

„Acumularea de capital politic prin exploatarea fricilor oamenilor speriați de război este ilegitimă și josnică”, a conchis Maia Sandu.

De menționat că pe online de câteva zile sunt virale mai multe imagini video cu cetățeni moldoveni care vorbesc despre unele incidente cu refugiații ucraineni.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A noua zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: