VIDEO Tokaev pune la punct Moscova: Unii susțin că Rusia ne-a salvat și trebuie să o slujim, sunt departe de realitate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tokaev pune la punct Moscova: Unii susțin că Rusia ne-a salvat și trebuie să o slujim, sunt departe de realitate

După ce a dat de înțeles că nu recunoaște independența regiunilor ucrainene „DNR” și „LNR”, declarație făcută la câțiva metri de Vladimir Putin, președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev a ajuns din nou în atenția presei. Acesta a spus în cadrul unui interviu pentru presa rusă că „nu Rusia a salvat Kazahstanul” în timpul protestelor din ianuarie, ci Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

În cadrul unui interviu pentru Rossia 24, Tokaev a comentat protestele din ianuarie, care au izbucnit în Kazahstan și au degenerat într-o criză politică. Dezordinile s-au potolit după intervenția trupelor de menținere a păcii, formate inclusiv din armata rusă, după un apel la OTSC, din care fac parte Federația Rusă, Belarus, Kârgâstan, Armenia și Tadjikistan.

Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, OTSC s-a manifestat și a trimis un contingent cu mandat limitat în Kazahstan. Accentuez: nu Rusia, ci OTSC. În Rusia, unele persoane susțin că Rusia a salvat Kazahstan, iar Kazahstan trebuie acum să slujească și să se închine veșnic Rusiei. Eu consider că sunt judecăți absolut nejustificate, departe de realitate”, a declarat președintele kazah.

Președintele Kazahstanului Kasîm-Jomart Tokaev a declarat în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg că cel mai propbabil țara sa nu va recunoaște republicile separatiste din Ucraina – Lugansk și Donețk. În opinia acestuia, dacă dreptul la autodeterminare al unei națiuni ar fi exercitat în întreaga lume, din 193 de state ar apărea peste 500-600 de state.

„Ar urma haosul. Din acest motiv, nu recunoaștem Taiwanul, Kosovo, Osetia de Sud, Abhazia. Acest principiu se va aplica, de asemenea, teritoriilor cvasi-statale, care, în opinia noastră, sunt Lugansk și Donețk. Este un răspuns sincer”, a spus Kasîm-Jomart Tokaev, în prezența liderului de la Kremlin Vladimir Putin.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: