VIDEO Atac masiv asupra Kievului și a Odesei, în timp ce Zelenski se află în SUA. Zeci de răniți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Atac masiv asupra Kievului și a Odesei, în timp ce Zelenski se află în SUA. Zeci de răniți

Armata rusă a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului în noaptea de 12 spre 13 decembrie. Potrivit autorităților ucrainene, cele 10 rachete care au fost lansate au fost doborâte, însă, din cauza căderii fragmentelor acestora, 53 de persoane au fost rănite.

Forțele Aeriene Ucrainene au anunțat că armata rusă a tras noaptea trecută zece rachete balistice asupra Kievului, toate fiind doborâte.

Toate cele zece ținte care au zburat spre orașul Kiev pe o traiectorie balistică au fost doborâte de o unitate de rachete a Forțelor Aeriene. Tipul rachetelor va putea fi stabilit numai după examinarea fragmentelor de către serviciile competente”, se arată în comunicatul emis de Forțele Aeriene Ucrainene.

Potrivit administrației regionale, din cauza căderii unor resturi de rachetă, într-o casă din cartierul Goloseevski a izbucnit un incendiu. În cartierul Desnianski a izbucnit un incendiu la etajul șapte al unui bloc de apartamente cu nouă nivele cun nouă nivele. Locuitorii blocului au fost evacuați. Iar în districtul Dniprovski, ferestrele a două clădiri rezidențiale au fost aruncate în aer de o undă explozivă. În această parte a orașului, fragmente de rachete au căzut peste patru locuințe și pe carosabil.

Primarul Kievului Vitalii Kliciko a precizat că 53 de persoane au fost rănite în urma atacului de noaptea trecută. 20 dintre persoanele rănite, printre care doi copii, au fost spitalizate.

De asemenea, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, trupele ruse au tras, în seara de 12 decembrie, și zece drone Shaheds asupra altor localități, toate fiind doborâte. Aproape toate dronele au fost lansate asupra regiunii Odesa.

Precizăm că atacul masiv are loc în contextul în care președintele Ucrainei Vladimir Zelenski efectuează în aceste zile o vizită oficială în SUA.

Partea rusă nu a comentat, deocamdată, atacul de noapte trecută asupra țării vecine.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: