VIDEO Un autoturism burdușit cu țigări, descoperit la vama Sculeni. Urma să ajungă în Franța
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un autoturism burdușit cu țigări, descoperit la vama Sculeni. Urma să ajungă în Franța

Un moldovean, în vârstă de 27 de ani, intenționa să ajungă în Franța cu peste 1 000 de pachete de țigări, tăinuite în mai multe spații special amenajate în  autoturismul său. Cazul a fost înregistrat în data de 20 februarie la postul vamal Sculeni. Potrivit Serviciului Vamal, bunurile urmau să fie vândute ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană, 

Pe sensul de ieșire din țară, pentru control, s-a prezentat un mijloc de transport de marca „Renault”, cu numere de înmatriculare franceze. Șoferul se deplasa din Republica Moldova în Franța, declarând că nu transportă bunuri ce necesită a fi prezentate controlului vamal.

„În baza analizei de risc, angajații Serviciului Vamal au efectuat un control fizic minuțios al autoturismului, în urma căruia au depistat 1 088 pachete de țigări de diverse mărci, cu timbru de acciz Republica Moldova. Acestea erau ascunse în spații greu accesibile, printre care: în aripile din spate, sub tapițeria podelei, în portiere, praguri și în locul destinat roții de rezervă”, precizează Serviciul Vamal, printr-un comunicat.

Produsele din tutun au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul – indisponibilizat. Serviciul Vamal continuă investigațiile în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: