dse.md

VIDEO Un incendiu de vegetație s-a produs în Rezervația naturală „Prutul de Jos”

Un incendiu de vegetație s-a produs în Rezervația naturală științifică „Prutul de Jos” din apropierea localității Văleni, raionul Cahul. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul privind producerea arderii a fost recepționat de serviciul 112 pe data de 24 martie, la ora 13:20.

În acest sens, la fața locului au intervenit 17 angajați IGSU cu 4 unități de tehnică, dar și 20 de persoane civile, angajați ai rezervației. Incendiu a fost stins către ora 14:00. Astfel, a ars stufăriș, vegetație uscată, dar și plante. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilită de specialiști.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă terenurile cu vegetație uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic focarele se pot extinde cu repeziciune. În caz de incendii oamenii sunt rugați să apeleze serviciul 112.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UNIAN

Industria cărbunelui din Rusia, în criză? Peste 50 de întreprinderi s-au închis deja sau urmează să o facă

Ministrul adjunct rus al Energiei, Dmitri Islamov, a declarat că pe teritoriul Federației Ruse există 51 de întreprinderi din sectorul cărbunelui — mine și cariere — a căror activitate a fost deja oprită sau ar putea fi sistată în viitorul apropiat. Potrivit Ministerului Energiei, pierderile totale ale sectorului pentru perioada ianuarie–mai se ridică la 112,6 miliarde de ruble, iar până la sfârșitul anului ar putea ajunge la 300–350 de miliarde.

Potrivit The Insider, în Rusia există aproximativ 180 de companii din industria cărbunelui. Potrivit estimărilor agenției NKR, cei mai vulnerabili s-au dovedit a fi producătorii mici și mijlocii de cărbune cu potențial energetic, ale căror venituri au scăzut din cauza reducerii încasărilor din export. După interzicerea livrărilor către UE, volumele principale au fost redirecționate către piețele din China (40–45% din exporturi în 2023–2024), India (10–12%) și Turcia (10–15%), unde companiile sunt nevoite să concureze cu alți furnizori.

În luna mai, Guvernul țării a introdus măsuri de sprijin: amânarea plății impozitelor și a contribuțiilor de asigurări până în decembrie 2025, restructurarea datoriilor și programe de redresare financiară. Potrivit lui Islamov, 73 de întreprinderi au solicitat sprijin de stat.

Analiștii anticipează o consolidare a pieței: structurile mai mari ar putea absorbi companiile mai slabe. Partenerul coordonator al grupului Veta, Ilia Jarski, consideră că astfel de tranzacții sunt posibile dacă există acces la finanțare prin credite.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: