VIDEO Un nou protest a avut loc la Vulcănești, dar s-a încheiat cu un conflict
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un nou protest a avut loc la Vulcănești, dar s-a încheiat cu un conflict

Pe 14 august la Vulcănești a avut loc un nou protest împotriva creșterii prețului la gaze. Potrivit nokta.md , la miting, deputatul Leonid Chesea, membru al Adunării Populare din Găgăuzia (APG), a învinovățit-o pe șefa statului Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru ceea ce se întâmplă. În replică, activistul Ivan Besarab a spus că toate problemele din Moldova au fost cauzate de socialişti şi ex-preşedintele Igor Dodon. 

Adresându-se protestatarilor, deputatul Leonid Chesea a spus că la miting nu s-a vorbit suficient despre președintele Maia Sandu și PAS. El a dat vina pe autorități „pentru tot ce se întâmplă acum”.

„Nimeni nu-și amintește de Chișinău, de Maia Sandu și de PAS. Dar ei sunt de vină pentru tot ce se întâmplă acum. Au spus că de vină sunt deputații, primarii, oricine, dar nu PAS. Vreau să vă reamintesc că 90% dintre locuitorii Găgăuziei au votat pentru Partidul Socialiștilor, pentru că au cooperat în Rusia”, a spus deputatul.

După Chesea, activistul Ivan Besarab a intrat pe scenă. El s-a adresat deputatului Adunării Naţionale şi a declarat că toate problemele Moldovei sunt cauzate de socialiști.

„Astăzi s-a spus că sub socialiști gazul era 4 lei. Vă voi demonstra că toate problemele din Moldova se datorează socialiştilor şi domnului Dodon. Dacă Dodon nu și-ar fi pierdut încrederea cetățenilor, oamenii nu ar fi votat-o ​​pe Sandu”, a spus Besarab.

După aceea, mai mulți bărbați au urcat pe scenă și au încercat să se apropie de Besarab. Au fost reținuți de poliție. Organizatorii au anunțat că mitingul a fost întrerupt: „Dragi locuitori ai orașului, ne cerem scuze pentru tot ce s-a întâmplat aici. Considerăm că mitingul a fost întrerupt și acesta este sfârșitul.”

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: