VIDEO Un preot a căzut în mare când a vrut să arunce crucea de Bobotează în fața românilor din Italia
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un preot a căzut în mare când a vrut să arunce crucea de Bobotează în fața românilor din Italia

Un preot care oficia o slujbă de Bobotează în localitatea italiană Torvaianica, aflată la Marea Tireniană, a alunecat de pe un podium improvizat, după ce a aruncat o cruce în mare. Unul dintre participanții la slujbă a filmat momentul, iar imaginile au fost publicate de Adevărul.

Potrivit jurnaliștilor din țara vecină, în localitatea Torvaianica, din Italia, aflată la Marea Tireliene, se află o importantă comunitate de români.

Aici se păstrează tradițiile ortodoxe și de Bobotează a avut loc inclusiv obiceiul aruncării crucii în apele mării. Pentru acest eveniment, au fost chemați mai mulți preoți, iar organizatorii au improvizat și un fel de podium deasupra apei, pentru „sfințiile lor”.

Doar că în clipa când a vrut să arunce crucea în mare, pentru a fi prinsă de temerari, preotul însărcinat cu această treabă a alunecat și a căzut peste balustradă, direct în apa rece a mării.

Momentul a fost surprins în direct de un român care transmitea evenimentul pe Facebook, stârnind amuzamentul tuturor, dar și comentarii dintre cele mai spumoase.

„S-a botezat popa”, „Circul de la Torvaianica …!!!”, „Padre Drăgoi a luat apă”, „Și-a spălat păcatele”, „Invenții bisericești… care nu au legătură cu sarbatoarea”, „Așa a vrut Domnul”, „A sărit și popa după cruce”, sunt doar câteva din comentariile de pe Facebook.

Boboteaza sau Botezul Domnului, sărbătorită pe 6 ianuarie, reprezintă ziua în care natura întreagă se sfinţeşte.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: