(VIDEO) Un șofer de autocar a încercat să intre în țară cu peste 84 000 lire sterline fără să le declare
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Un șofer de autocar a încercat să intre în țară cu peste 84 000 lire sterline fără să le declare

Un moldovean de 47 de ani a fost reținut pentru 72 de ore după ce ar fi încercat să intre în țară pe jos, cu un rucsac plin cu bani. Incidentul a avut loc pe 23 noiembrie, la postul vamal Leușeni. După cercetarea capturii de bani, oamenii legii au stabilit că suma de bani găsită în rucsac se ridică la 84 100 de lire sterline, informează Serviciul Vamal.

Potrivit materialelor dosarului, banii au fost depistați de vameși la intrare în țară, în rucsacul unuia dintre șoferii autocarului unei curse ocazionale „Marea Britanie-Republica Moldova”, în baza unor informații operative oferite de Serviciul de Informații și Securitate.

Bărbatul, originar din Chișinău și încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei pe jos, cu rucsacul în spate, sperând că astfel va reuși să evite controlul de specialitate.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativă de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 8000 de unități convenționale. În cadrul urmăririi penale, organele de anchetă urmează să stabilească proveniența banilor, persoanele implicate în schema infracțională, precum și alte circumstanțe relevante cazului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: