VIDEO Un tun antiaerian, folosit de soldații moldoveni pe post de carusel. Reacția Ministerului Apărării
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un tun antiaerian, folosit de soldații moldoveni pe post de carusel. Reacția Ministerului Apărării

Soldații în termen din cadrul batalionului 6 antiaerian s-ar fi filmat în timp ce se distrează pe un tun antiaerian cal 57 mm S-60. Pe 29 mai 2023, unul dintre militari a postat filmulețul pe TikTok. Incidentul s-a produs la Regimentul de Rachete Antiaeriene dislocată la Dănceni. Contactată de NM, reprezentanta Ministerului Apărării, Alla Diaconu, a declarat că instituția s-a autosesizat, iar filmulețul a fost făcut în vara anului 2022. 

Din imaginile publicate pe rețelele de socializare pe 29 mai 2023, se observă cum un militar s-a urcat pe frâna de gură, iar ceilalți soldați de jos îl învârteau pe cerc.

Internații l-au întrebat pe militar dacă acțiunea s-a produs la Dănceni, iar el a răspuns afirmativ.

VIDEO Un tun antiaerian, folosit de soldații moldoveni pe post de carusel. Reacția Ministerului Apărării VIDEO Un tun antiaerian, folosit de soldații moldoveni pe post de carusel. Reacția Ministerului Apărării

Contactată de NM, reprezentanta Ministerului Apărării, Alla Diaconu, a declarat că instituția s-a autosesizat în urma apelului nostru, iar filmulețul a fost făcut în vara anului 2022.

„Urmează să aflăm toate circumstanțele cazului și, în deosebi, dacă soldații încă își exercită serviciul militar sau au fost eliberați deja”, a declarat Alla Diaconu.

După ce am solictat un comentariu de la Ministerul Apărării, filmulețul video a fost șters de pe profilul militarului.

Potrivit The Military Balance 2022, în anul 2022, Republica Moldova deținea 11 tunuri antiaeriane cal 57 mm S-60.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: