VIDEO Valico amenință că va chema oamenii în stradă, pentru că nu ar fi lăsat să instaleze scena pentru concertul de duminică
Full Article 3 minutes read

VIDEO Valico amenință că va chema oamenii în stradă, pentru că nu ar fi lăsat să instaleze scena pentru concertul de duminică

Veaceslav Valico, persoana care figurează în mod oficial drept organizator al marelui concert anunțat pentru 19 iunie în capitala Republicii Moldova, susține că nu este lăsat de poliție să instaleze scena. În cadrul unui briefing de presă, acesta a anunțat că ar deține autorizație pentru desfășurarea evenimentului și că, dacă timp de o oră, oamenii legii nu îl vor lăsa să monteze instalația, va chema oamenii în stradă „ca să îl ajute”.

Activistul Veaceslav Valico, fost candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon), susține că a îndeplinit toate condițiile solicitate de autorități pentru ca concertul din Piața Marii Adunări Naționale, planificat pentru 19 iunie să aibă loc. Cu toate acestea, nu ar fi lăsat să instaleze scena.

Am depus o cerere la Primărie, au examinat-o, au întrunit direcțiile de profil, timp de o oră și jumătate am discutat despre ce urmează să se desfășoare în PMAN. Maximă democrație și pe deplin legal. Țin în mână autorizația în calitate de organizator. Una dintre proceduri este instalarea scenei pentru artiști. Chiar acum responsabilii ar trebui să monteze scena. Însă s-a dovedit – și sunt uimit și șocat, că în piață au venit mașinile Poliției de Patrulare, care ne-au spus că au primit indicații de „sus” să nu permită mașini în piață”, a spus Valico.

Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele deciziei de sabotare a concertului. Mai mult, potrivit acestuia, artiștii ruși ar fi presați să renunțe la concertul respectiv. Valico a mai spus că, dacă timp de o oră, nu va fi lăsat să instaleze scena, va chema oamenii în stradă.

NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului Național de Securitate Publică și din partea PAS cu privire la acuzațiile lui Veaceslav Valico. Partidul de guvernare a refuzat să comenteze declarațiile.

***

Pe 19 iunie, în centrul capitalei se vor desfășura mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”. De asemenea, a fost anunțată desfășurarea unui mare concert, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase.

În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: