(VIDEO) Veteranii de război au protestat în fața primăriei. Ce spune viceprimarul Ilie Ceban
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Veteranii de război au protestat în fața primăriei. Ce spune viceprimarul Ilie Ceban

Mai mulți veterani de război au participat în dimineața de 12 octombrie la un protest care s-a desfășurat în fața clădirii primăriei capitalei. Aceștia susțin că nu le sunt respectate drepturile și că nu sunt lăsați să își privatizeze apartamentele în care locuiesc de ani buni. De cealaltă parte, viceprimarul Ion Ceban susține că locuințele au fost ocupate abuziv și că primăria nu le poate legaliza.

În timp ce se desfășura ședința săptămânală a primăriei, manifestanții au venit în fața sediului și au scandat „Jos corupția”, „Rușine”, „Mincinoși” și „Afară primarul”. Ei adus și pancarte cu mesajele „Jos discriminarea”. „Respectați drepturile omului” și „Jos corupția”.

Aceștia sunt nemulțumiți din cauza faptului că nu sunt lăsați să își privatizeze locuințele. Potrivit combatanților, unul dintre colegii lor – Anatolie Gîlcă, invalid de gradul doi, este acum într-o stare gravă. Din cauza faptului că nu a primit bon de repartiție pentru apartamentul în care locuiește din 2012, familia acestuia ar putea rămâne fără casă, în cazul în care acesta decedează.

(VIDEO) Veteranii de război au protestat în fața primăriei. Ce spune viceprimarul Ilie Ceban

NewsMaker

„Primăria municipiului Chișinău încalcă flagrant drepturile veteranilor de război. Primarul general a numit un grup de lucru care să se ocupe de problemele veteranilor de război. Deși ne-am întâlnit de mai multe ori cu grupul de lucru, nu s-a soluționat nicio problemă. Domnul primar a promis să ne întâlnim în fiecare lună, însă nu s-a ținut de cuvânt”, a declarat unul dintre manifestanți.

Contactat de NM, viceprimarul Ilie Ceban susține că primăria nu le poate îndeplini cererile cu privire la apartamentele în care locuiesc, pentru că au fost ocupate abuziv.

„Am avut mai multe ședințe pentru soluționarea acestor probleme, anumite solicitări sunt în curs de examinare, însă unele nu pot fi acceptate, pentru că contravin legislației. Mă refer la actele privind locuințele ocupate abuziv. Ei insistă ca primăria să elibereze aceste acte, însa sunt anumite reguli care trebuie respectate. Veteranii au ocupat anumite apartamente și încearcă să le legalizeze prin intermediul primăriei, dar noi nu putem face acest lucru”, a declarat viceprimarul Ilie Ceban.

Liderul Partidului „Democrația acasă” Vasile Costiuc a transmis live acțiunea.

Gîlcă Anatolie, veteran de război, invalid de gradul doi, acum într-o stare gravă, nu a primit bon de repartiție pentru apartamentul în care trăiește din 2012. Veteranii au protestat astăzi la primăria generală a municipiului Chișinău, în cazul în care veteranul nu va mai fi familia să poată rămâne în casă și să nu fie data afară. #ceban

Posted by Democrația Acasă on Sunday, 11 October 2020

 

Cele două blocuri au fost construite în sectorul Ciocana al capitalei din bani împrumutați de la BERD. 160 de familii, ai căror membri au luptat în războiul din regiunea transnistreană, au primit în anii 2008 și 2010 apartamente în sectorul Ciocana al capitalei. Acordul de împrumut stipula că privatizarea locuinţelor va fi posibilă după rambursarea integrală a creditului accesat, adică cel devreme în anul 2027.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: