VIDEO Vicepremierul Nicu Popescu recunoaște: Natalia Gavrilița nu a demisionat din proprie inițiativă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vicepremierul Nicu Popescu recunoaște: Natalia Gavrilița nu a demisionat din proprie inițiativă

Decizia de a o înlocui pe Natlia Gavrilița din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova îi aparține majorității parlamentare. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe Nicu  Popescu, în cadrul emisiunii ConflictZone, de la postul de televiziune DW. Oficialul a precizat că schimbarea prim-ministrului se explică prin faptul că Moldova se confruntă, în prezent, cu riscuri sporite de securitate, astfel în fruntea Guvernului fiind nevoie de o persoană cu mai multă experiență în acest domeniu.

Ministrul de Externe a fost întrebat dacă Natalia Gavrilița a demisionat din funcția de prim-ministru benevol sau a fost „forțată” să o facă.

„A avut loc o conversație și a fost o decizie a reprezentanților majorității din Parlament să fie schimbat premierul. Majoritatea Cabinetului de miniștri este aceeași, președintele este același, majoritatea parlamentară este aceeași, dar a avut loc o schimabare a prim-ministrului”, a menționat acesta.

Nicu Popescu a declarat că noul premier, Dorin Recean, are mai multă experiență în domeniul securității.

„Noul premier are mai multă experiență. A fost ministrul de interne, consilier prezidențial pe probleme de securitate. Astfel, decizia a fost bazată pe ideea că, în viitorul apropiat, Moldova se va confunta, și se confruntă și acum, cu riscuri sporite de securitate, așadar, accentul, în prezent, este pus pe gestionarea situației de securitate. Iar fosta prim-ministră, Natalia Gavrilița, are mai multă experiență în economie și prin asta se explică schimbarea”, a conchis ministrul Popescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: