(VIDEO) Vitalii Ignatiev, în debutul ședinței în formatul 1+1: „Presiunea nu ne va aduce la un numitor comun”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Vitalii Ignatiev, în debutul ședinței în formatul 1+1: „Presiunea nu ne va aduce la un numitor comun”

În debutul întrevederei reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, în formatul „1+1”, așa zisul ministru de externe, Vitalii Ignatiev, a declarat că autoritățile de la Chișinău nu sunt cointeresate ca regiunile să ajungă la un numitor comun. În acest sens, oficialul a amintit de un incident recent, când vizita sa la Moscova a fost amânată. 

Din start, Vitalii Ignatiev a spus că este cointeresat să găsească o soluție pentru vulnerabilitățile la care sunt expuși cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Noi nu suntem cointeresați ca situația să se agraveze sau ca numărul problemelor să crească. Din păcate, cu timpul am ajungem la tot mai puține înțelegeri. Menționez că a expirat termenul contractului pentru telecomuniții, care pe parcursul a cinci ani nu a fost îndeplinit și astfel nici oamenii din Transnistria și nici cei din Moldova nu au fost ajutați să aibă o rețea telefonică și internet de calitate. Din câte întețeg, autoritățile din Moldova au decis că nu vor să prelungească această înțelegere, însă noi vom continua retiv să-i convingem pe colegii noștri”, a declarat Vitalii Ignatiev.

Totodată, așa zisul ministru de externe a amintit oficialilor de la Chișinău despre incidentul produs recent, când zborul acestuia spre Moscova a fost anulat.

„La voi este prima ședință în acest format, dar eu o să vă spun că recent, pe 3 noiembrie, și eu am avut o experiență nouă, când mi-au fost verificate minuțios toate lucrurile. Nu au fost verificări de rutină, ci din contra, a fost un ordin de la autorități. Zborul meu spre Moscova a fost anulat. Astfel de gesturi nu ajută la construirea unor discuții constructive. Presiunea nu ne va aduce la un numitor comun. Noi mereu am vorbit deschis despre poziția noastră. După acest incident, eu voi continua să am aceeași abordare. Este vorba despre transparență, decizii constructive și dorința de a lupta și a proteja drepturile oamenilor care locuiesc în Transnistria”, a precizat el.

În aceste clipe are loc întrevederea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, în formatul „1+1”.

La reuniune vor fi abordate subiecte legate de criza energetică, vulnerabilitățile la care sunt expuși cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și problema asigurării liberei circulații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: