VIDEO Vladimir Zelenski a ajuns în Japonia, unde va participa la Summit-ul G7. Va avea o întrevedere bilaterală cu Joe Biden
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vladimir Zelenski a ajuns în Japonia, unde va participa la Summit-ul G7. Va avea o întrevedere bilaterală cu Joe Biden

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a ajuns în orașul Hiroshima din Japonia, acolo unde urmează să participe la Summit-ul G7.

„Japonia. G7. Întâlniri importante cu parteneri și prieteni ai Ucrainei. Securitate și cooperare sporită pentru victoria noastră. Astăzi, pacea va deveni mai aproape”, a scris liderul de la Kiev pe contul său de Telegram.

De menționat că anterior, Șeful biroului prezidențial ucrainean, Andrei Ermak, a menționat că în Japonia va avea loc o întâlnire între Zelenski și președintele SUA, Joe Biden. Oficialii vor discuta în detaliu despre pregătirea armatei ucrainene pentru avioanele de luptă F-16.

Summitul G7 din Japonia a început pe 19 mai și va dura trei zile. La acesta, liderii țărilor participante vor discuta despre situația din Ucraina, dezarmarea nucleară, afacerile regionale, economia mondială, dar și despre problemele globale precum schimbările climatice, sănătatea și dezvoltarea.

Amintim că pe 19 mai, țările G7, SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Canda și Japonia, au convenit să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei pentru atacul asupra Ucrainei. „Vom lua măsuri suplimentare pentru a restricționa livrările către Rusia a tot ceea ce este esențial pentru continuarea agresiunii rusești, inclusiv echipamentele și tehnologia cu care Rusia își reface puterea mașinii de război”, se arată în declarație.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: