VIDEO Zdob și Zdub a lansat un nou clip, creat cu ajutorul inteligenței artificiale
Full Article 3 minutes read

VIDEO Zdob și Zdub a lansat un nou clip, creat cu ajutorul inteligenței artificiale

Formația „Zdob și Zdub” a lansat un nou clip pentru piesa „Muma Pădurii“ creat graţie inteligenţei artificiale (AI). AI a creat în acest videoclip o lume ilustrativă care îmbină elemente de suprarealism, fantezie și artă experimentală.

Piesa face parte de pe albumul „Bestiarium“, material apărut în toamna anului 2019. Videoclipul experimental a fost filmat și editat de producătorul de clipuri Igor Levinski, care colaborează cu trupa 20 de ani, scrie Adevărul.

Acest clip este o creație unică, datorită faptului că a fost dezvoltat cu ajutorul tehnologiei avansate a inteligenței artificiale. Fiind antrenată pe baza diferitelor stiluri vizuale, AI a creat o lume ilustrativă uimitoare care îmbină elemente de suprarealism, fantezie și artă experimentală. Acesta este primul astfel de proiect din Moldova, care va atrage atenția iubitorilor de muzică și cunoscătorilor de artă contemporană.

Solistul trupei Roman Iagupov povestește că din punct de vedere muzical, compoziția este un amestec de punk rock și muzică etnică colorată.

„„Cu videoclipul «Muma Pădurii» încheiem seria de clipuri de poveste din albumul nostru «Bestiarium», care a fost lansat în noiembrie 2019: «Lupul Solitar», «Omul Liliac», «Сolinda Leului», «Ursul», «Sânziene», «Miorița». Printre turnee, producătorul nostru de clipuri, Igor Levinski, ne-a sunat și ne-a propus să încercăm să filmăm un videoclip folosind noile tehnologii ale inteligenței artificiale”, a relatat Iagupov.

Totodată, Roman Iagupov menționează că a doua parte a clipului a fost filmată în pădure.

Eram pe cale să organizăm o nouă ședință foto cu Katea Liberkat și am decis să combinăm aceste două procese creative! Gândindu-ne la melodia potrivită pentru această idee, ne-am oprit alegerea la piesa care este interpretată la concertele noastre: «Muma Pădurii». Am luat o mască, niște piei, o tamburină și toiagul unui cioban grec, am improvizat în timpul ședinței foto. A doua parte a clipului a fost filmată în pădure, iar fotografei Katea i s-a propus să joace rolul zânei pădurii“, a adăugat solistul trupei.

Producătorul de videoclipuri Igor Levinski susține că în ultimele două luni și-a aprofundat studiul capacităților AI și a descoperit mai multe instrumente disponibile pentru crearea imaginilor video.

„Așa a apărut ideea de a realiza primul clip experimental, bazat pe aceste tehnologii, pentru vechii mei prieteni muzicieni. În timp ce această tendință capătă popularitate în lume cu pași rapizi, noi am câștigat deja o experiență bună pentru dezvoltarea ulterioară, dacă lumea nu se va sătura de acest tip de artă în timpul apropiat“ a dezvăluit Igor Levinski.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: