VIDEO Zece persoane s-au înecat de la începutul anului. IGSU a lansat o campanie de prevenire
Full Article 1 minutes read

VIDEO Zece persoane s-au înecat de la începutul anului. IGSU a lansat o campanie de prevenire

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) a lansat astăzi o campanie de prevenire a cazurilor de înec. Aceasta se va desfășura în toate raioanele țării pe parcursul perioadei estivale.

Evenimentul de lansare a avut loc la stația de salvare de pe lacul Valea Morilor din municipiul Chișinău. Aici, angajații IGSU au desfășurat aplicații demonstrative prin simularea unei situații de înec. După finalizarea exercițiului, angajaţii IGSU au împărţit pliante informative tuturor persoanelor care se odihneau pe plajă și le-au vorbit despre importanța respectării regulilor de prevenire a înecurilor.

Pentru evitarea cazurilor de înec, IGSU îndeamnă populația să evite înotul în locuri nedotate cu stații de salvare, dar și în condiții meteorologice nefavorabile. Totodată, angajații IGSU atenționează cetățenii despre pericolul consumului băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile bazinelor acvatice. Salvatorii accentuează și necesitatea monitorizării copiilor și supravegherea comportamentului acestora în timpul scăldatului de către maturi.

Statisticile IGSU arată că, de la începutul anului curent, 10 persoane, inclusiv un copil, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: