Violeta Ivanov ar fi încercat să îl corupă pe Ștefan Gațcan? Dodon: „A venit o rudă și i-au pus pe masă 500 de mii de euro”
Full Article 4 minutes read

Violeta Ivanov ar fi încercat să îl corupă pe Ștefan Gațcan? Dodon: „A venit o rudă și i-au pus pe masă 500 de mii de euro”

Igor Dodon susține că Ștefan Gațcan a venit la el mai demult și i-a spus că o rudă de-a sa i-a propus 500 de mii de euro din partea deputatei Partidului ȘOR, Violeta Ivanov, ca să părăsească fracțiunea PSRM. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 3 iulie a platformei online „Președintele răspunde”.

„Eu îl cunosc pe dl Gațcan de destul de mult timp. Regret ceea ce s-a întâmplat cu el în ultimile zile, pentru că pe de o parte și-a șifonat destul de tare imaginea. Pe de altă parte, a făcut o greșeală foarte mare atunci când s-a dat copleșit, înduplecat, poate șantajat și a făcut acel pas. Eu am discutat cu el ceva timp în urmă. El a venit la mine într-o zi, era puțin speriat și mi-a spus că a venit o rudă, nănașii fiicei, nu știu cine, de la Violeta Ivanov și i-au pus pe masă 500 de mii de euro. El mi-a spus mie acest lucru. I-am spus să se ducă la procuratură, dar nu a vrut să depună denunț”, a declarat Dodon.

NM a contactat-o pe Violeta Ivanov pentru o reacție. Deputata a menționat că se află în ședință și va reveni cu un comentariu mai târziu. Replica acesteia o puteți citi AICI.

Igor Dodon susține că alți câțiva deputați ai PSRM au depus astfel de plângeri la Procuratura Generală și sunt anumite cauze penale în derulare. Cât despre ce s-a întâmplat acum câteva zile cu Ștefan Gațcan, șeful statului susține că nu a vorbit cu acesta, însă înțelege poziția colegilor săi din PSRM.

„Pentru victoria domnului Gațcan la Hîncești au lucrat toți deputații fracțiunii PSRM, marea majoritate a consilierilor municipali din Chișinău. (…) dar stimați colegi din PSRM, eu categoric nu agreez unele acțiuni pe care le-ați făcut – coroane, familia, sunt niște linii care nu trebuie trecute”, a precizat Dodon.

Șeful statului a explicat cum s-a întâmplat că Ștefan Gațcan s-a ales cu pază de stat.

„Dat fiind faptul că dânsul a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății sale, președintele fracțiunii PSRM s-a adresat cu o cerere președintelui țării, mie, să asigurăm pază de stat pentru că avea frică de viața sa. Cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere, probabil… nu știu, el se temea. Și i-am dat pază de stat (…), dar a avut nevoie doar până la frontieră ”, a spus Dodon.

Igor Dodon a transmis și un mesaj pentru membrii Partidului Pro Moldova și Partidului ȘOR.

„Aberațiile care s-au început ieri de bandiții ăștia a lui Șor și Candu… Eu mi-am adus aminte când Plahotniuc arunca cu curcani deasupra gardului la președinție. Fix așa – Candu și Șor. (…) Apropo, cineva spunea că vor să vină cu proteste la Sadova, la casa mamei mele: nu vă jucați! Sadovenii sunt oameni gospodari, din răzeși. O să vă primească așa de bine că nu o să vă puteți duce repede din sat. Nu încercați, nu provocați. Astea-s sfaturi prietenești, omenești. Vreți? Vârâți-vă, dar o să vedeți cu ce o să se termine”, a conchis Dodon.

Amintim că în seara de 2 iulie a fost publicată o nouă înregistrare video cu Ștefan Gațcan. Acesta a apărut din nou în mască medicinală și a spus că se simte bine și că nu este sechestrat.

Deputatul Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan.

La rândul său, Gațcan a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-un câmp de viță-de-vie. Acesta a spus că se simte bine, însă are nevoie să se „reabiliteze”. În seara de 1 iulie, Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit țara.

Președintele formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi susține că Ștefan Gațcan ar fi fost agresat fizic.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: