Violeta Ivanov, despre acuzațiile că l-ar fi corupt pe Ștefan Gațcan: „Dodon crede că toți trăiesc ca el și rudele sale”
Full Article 3 minutes read

Violeta Ivanov, despre acuzațiile că l-ar fi corupt pe Ștefan Gațcan: „Dodon crede că toți trăiesc ca el și rudele sale”

Deputata Partidului ȘOR Violeta Ivanov neagă vehement declarațiile lui Igor Dodon, precum că ar fi încercat să îi transmită lui Ștefan Gațcan suma de 500 de mii de euro, printr-un intermediar. Contactată de NM, parlamentara a declarat că șeful statului face „politică murdară”.

„Igor Dodon are fantezie foarte bogată și probabil crede că în țara aceasta toți trăiesc ca el și rudele sale, adunând și împărțind “culioace” în stânga și în dreapta. L-aș îndemna, dacă tot este un promotor aprig al familiei, să dea dovadă de corectitudine, bun simț și să nu răspândească falsuri. Or, ceea ce a făcut astăzi Igor Dodon este josnic, jalnic și arată ce politică murdară duce dânsul. Eu vă invit să accesați site-urile de presă care combat fake-news ca să vă convingeți câtă încredere puteți avea în declarațiile lui Dodon”, a comentat Violeta Ivanov.

Reacția vine după ce, în cadrul ediției din 3 iulie a platformei online „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că deputatul Ștefan Gațcan i-ar fi spus că o rudă de-a fiicei sale ar fi încercat să îi transmită 500 de mii de euro din partea Violetei Ivanov.

Deputatul Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan.

La rândul său, Gațcan a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-un câmp de viță-de-vie. Acesta a spus că se simte bine, însă are nevoie să se „reabiliteze”. În seara de 1 iulie, Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit țara. Ieri, iulie a fost publicată o nouă înregistrare video cu Ștefan Gațcan. Acesta a apărut din nou în mască medicinală și a spus că se simte bine și că nu este sechestrat.

Președintele formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi susține că Ștefan Gațcan ar fi fost agresat fizic.

Procuratura Generală a anunțat pe 3 iulie că a recepționat plângerea lui Ștefan Gațcan, în care acesta scrie că este intimidat și presat. În baza acesteia, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a declanșat un proces-penal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: