Viorica Dumbrăveanu a explicat de ce a renunțat la funcția de consilier al Zinaidei Greceanîi
Full Article 2 minutes read

Viorica Dumbrăveanu a explicat de ce a renunțat la funcția de consilier al Zinaidei Greceanîi

Ex-ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a renunțat la funcția de consilier a președintei parlamentului, Zinaida Greceanîi. Informația a fost confirmată pentru NM, pe 15 mai.

Contactată de NM, Viorica Dumbrăveanu a precizat că a luat această decizie după ce a fost a fost aleasă în funcția de secretar general al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

„Am renunțat până a fi declanșate alegerile anticipate. Cererea a fost depusă pe 26 aprilie. Și motivul de bază a fost alegerea in funcția de secretar general”, a declarat membra PDCM.

Viorica Dumbreveanu a fost ministru al Sănătății în perioada noiembrie 2019 – 31 decembrie 2020. A demisionat împreună cu guvernul Chicu. Ulterior, a fost numită în funcția de consilier al președintei legislativului.

Amintim că PDCM, condus de fostul prim-ministru Ion Chicu, va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Într-un comunicat de presă publicat pe 5 mai, reprezentanții formațiunii și-au motivat decizia prin dorința de „a oferi cetățenilor țării o alternativă pragmatică haosului și dezbinării, instaurate de către partidele care s-au perindat până acum în Parlament și care urmăresc doar magulirea propriilor orgolii și ambiții fără de sfârșit”.

Din formațiune fac parte mai mulți foști membri ai guvernului, precum Anatol Usatîi, fost ministru al Economiei și Infrastructurii, Alexandru Holostenco, ex-secretar de stat la Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, Diana Dicusari, directorul Centrului naţional de conservare şi promovare a patrimoniului cultural, dar și Alexandru Botnari, primarul mun.Hâncești.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: