Vitalie Lemne este candidatul la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al CNPF
Full Article 2 minutes read

Vitalie Lemne este candidatul la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al CNPF

Vitalie Lemne este candidatul la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Acesta a fost prezentat pe 6 octombrie, membrilor Comisiei economie, buget și finanțe. Candidatura lui Lemne va fi propusă spre aprobare în plenul Parlamentului.  

Potrivit unui comunicat al Paramentului, Vitalie Lemne are experiență în sectorul bancar, începând cu munca în sucursală și până la funcții manageriale la centrala băncii. De asemenea, deține experiență de activitate în sectorul real al economiei.

Candidatul a punctat trei probleme de bază ale pieței financiare. În opinia sa, una din ele este problema structurii acționariatului companiilor de asigurări. Potrivit spuselor sale, în acest segment CNPF trebuie să acționeze ca o bancă centrală și să vegheze strict transparența acționariatului și beneficiarului final. De asemenea, a fost evidențiată situația companiilor de microfinanțare care au creșteri de venituri, profituri exorbitante, dar supraîndatorează clienții.

Potrivit candidatului, pe piața de capital este necesară preluarea modelelor funcționale din alte state și aplicarea acestora la nivel local. Vitalie Lemne crede că piața de capital nu a fost valorificată, dar are mari șanse pentru dezvoltare.

În cadrul ședinței Parlamentului din 9 septembrie anul curent, membrii Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare au fost revocați în corpore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: