Vladimir Țurcanu – noul director al Companiei „Teleradio-Moldova”
Full Article 2 minutes read

Vladimir Țurcanu – noul director al Companiei „Teleradio-Moldova”

Vladimir Țurcanu a fost numit în funcția de director general al furnizorului public național de servicii media, Compania „Teleradio-Moldova”, pe un termen de șapte ani. În cadrul ședinței plenare din 3 decembrie, un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost aprobat cu votul a 58 de deputați.

În conformitate cu legislația, candidatura lui Vladimir Țurcanu a fost propusă Parlamentului de către Consiliul de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media.

Președintele Parlamentului Igor Grosu, în urma procesului de vot, l-a felicitat pe noul numit: „Domnul director, felicitările noastre. Vă dorim mult succes în activitate”.

La rândul său, Țurcanu a oferit asigurări că actorii politici vor avea la radioteleviziunea publică o reprezentare corectă.

„Le mulțumesc doamnelor și domnilor deputați pentru încredere, inclusiv opoziției, care a avut față de mine o atitudine constructivă la audierile desfășurate în comisia de specialitate și cea pentru numiri și imunități. Îi asigur pe toți actorii politici de faptul că vor avea la radioteleviziunea publică o reprezentare corectă, corespunzătoare anvergurii și poziției lor în societate”, a declarat Țurcanu, pe Facebook.

La fel, el a menționat că instituția își va recăpăta numele de odinioară. „Cu sprijinul autorităților și al partenerilor internaționali, vom încerca să scoatem „Teleradio-Moldova” și din paragina materială în care se găsește, în ideea de a-i imprima un aspect modern și atractiv. Angajații de la Radio Moldova și Moldova 1 merită condiții decente de lucru, pentru a putea, la rândul lor, să furnizeze publicului emisiuni de calitate”, a comunicat Țurcanu.

Vladimir Țurcanu este licențiat în jurnalism și științe ale comunicării. Acesta a activat la Radio Moldova, Radio Europa Liberă și a fost membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. În anul 2014, acesta a primit distincția Ordinul Gloria muncii, acordat de președintele Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: