Vladimir Zelenski solicită dovezi de la SUA, Canada și Marea Britanie care ar demonstra că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă
Full Article 1 minutes read

Vladimir Zelenski solicită dovezi de la SUA, Canada și Marea Britanie care ar demonstra că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a solicitat Statelor Unite ale Americii, Canadei și Marii Britanii să prezinte dovezi care ar demonstra faptul că avionul din Teheran a fost doborât de o rachetă, transmite Эхо Москвы, astăzi, 10 ianuarie. În același context, Zelenski a afirmat că nu exclude această versiune, însă până în prezent ea nu a fost confirmată. 

Potrivit sursei citate, Zelenski va discuta despre cursul anchetei cu secretarul de stat american, Mike Pompeo.

Aceeași sursă menționează că premierul canadian, Justin Trudeau, a declarat cu referire la datele serviciilor secrete că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă iraniană. De asemenea, premierul britanic Boris Johnson nu exclude o astfel de versiune. La rândul său, președintele american, Donald Trump, a menționat că nu crede că aeronava s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice.

Amintim că un avion care aparține companiei ucrainene „Ukraine International Airlines”, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit miercuri, 8 ianuarie, în Iran. Tragedia s-a produs la scurt timp după decolarea. Niciunul dintre cei 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului nu au supraviețuit.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: