„Voi continua să lupt pentru țară”. Lukașenko se teme că Belarus ar putea repeta soarta Ucrainei
Full Article 2 minutes read

„Voi continua să lupt pentru țară”. Lukașenko se teme că Belarus ar putea repeta soarta Ucrainei

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a declarat că „va lupta pentru țară”, întrucât nu mai are nimic altceva. Totodată, acesta a criticat sistemul medical din Ucraina și a menționat că Belarusul va repeta aceeași soartă, în cazul schimbării conducerii statului. Declarațiile au fost făcute pe 15 decembrie, în cadrul unei vizite la spitalul clinic din regiunea Moghilevskaya, scrie ctv. by.

„Haideți să păstrăm țara. Și noi o vom păstra cu orice preț. Și, din nou, nu pentru mine. Pentru nepoți. În asta constă sarcina mea. Voi veți decide totul. Vă promit – totul va fi așa cum decideți voi”, a declarat Lukașenko.

Liderul de la Minsk a îndemnat oamenii să nu creadă afirmațiilor potrivit cărora el ar încerca să modifice Constituția așa cum îi convine.

„Nimeni nu trebuie să creadă că Lukașenko a lăsat mâinile în jos, a lăsat totul și a plecat. Până când ultimul polițist și medic nu va spune: „Gata. Lukașenko, ți-ai făcut treaba” – până atunci voi continua să lupt pentru țară. În afară de ea nu mai am nimic”, a spus Lukașenko.

Președintele Belarusului a mai spus că nu intenționează să părăsească țara. În caz contrar, Belarusul ar putea repeta soarta Ucrainei.

„Nu voi fugi nicăieri, să știți asta. Nicăieri. Este bine că timpul a trecut și oamenii au văzut cine vrea la putere cu orice preț. Nu este vorba despre mine, eu am mai spus: mi-am îndeplinit misiunea. Dar îmi pare rău de ce urmează după asta. Asta-i tot, iertați-mă, dar va fi … [cuvînt necenzurat, NM], va fi ca în Ucraina. Dacă ai ceva în portofel – te vor trata. Nici medicamente nu au, nimic. Iar medicii au început să se concedieze, poate să-i chemăm la noi? Ucrainenii vin la noi, în primul rând. Nu trebuie să-i respingem”, a mai spus Lukașenko.

***

Pe 9 august, în Belarus s-au desfășurat alegeri prezidențiale. Comisia Electorală Centrală a anunțat că Alexandr Lukașenko a obținut majoritatea covârșitoare a voturilor. Partidele de opoziție și o parte dintre locuitorii Belarusului nu sunt de acord cu rezultatele anunțate și susțin că scrutinul a fost fraudat. De atunci, în orașele mari ale Belarusului se desfășoară, periodic, proteste.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: