„Voi face echipă cu vandalii”. Cum expoziția fotografului Alex Iordache s-a transformat într-un experiment social (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Voi face echipă cu vandalii”. Cum expoziția fotografului Alex Iordache s-a transformat într-un experiment social (VIDEO)

Alex Iordache, autorul expoziției de fotografii „Prinși în ungher” a publicat un mesaj în care își exprimă atitudinea față de persoanele care i-au vandalizat în mod repetat lucrările. Într-un clip publicat pe pagina sa de Facebook, fotograful menționează că vandalii „au scuipat” atât în munca sa, cât și a medicilor implicați în lupta cu noul coronavirus, iar acest proiect s-a transformat într-un experiment social.

„Am gândit acest proiect fotografic ca pe un execițiu imaginar de empatie. Am vrut să îi fac pe oameni să se gândească că, undeva, în inima Chișinăului, există oameni care duc o luptă grea zi și noapte de aproape un an cu un nou virus despre care planeta știe foarte puțin. Dar spre final, acest proiect al meu s-a transformat într-un experiment social”, se arată în mesaj.

Fotograful se arată convins că expoziția sa de fotografii a atins inimile privitorilor, iar o parte dintre aceștia a decis să-și exprime dezacordul față de existența acestui virus, acestor doctori, asistenți și asistente.

„Au ales calea cea mai josnică, sălbatică și nejustificată pentru a-mi spune că nu sunt de acord cu mesajul pe care am vrut să îl transmit oamenilor cu aceste fotografii. Mi-au distrus mișelește sufletul pe care l-am pus în aceste lucrări. Au scuipat în munca lor și peste munca mea. Îi voi lăsa să fie parte a proiectului meu, voi face echipă cu vandalii. Datorită lor, aceste fotografii vorbesc atât de multe despre societatea în care m-am născut și trăiesc”, a conchis fotograful.

Amintim că expoziția de fotografii „Prinși în ungher” înfățișează o parte dintre lucrătorii medicali din Republica Moldova care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus. Ei au fost fotografiați după încheierea turelor de muncă, pentru a se vedea cât de grea este munca acestora.

Lucrările au fost expuse în mai multe locuri din capitală, însă au fost vandalizate în repetate rânduri.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: