„Vom aduce cele mai mari tractoare aici, mai aproape de parlament”. Fermierii anunță că vor bloca toate intrările în Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Vom aduce cele mai mari tractoare aici, mai aproape de parlament”. Fermierii anunță că vor bloca toate intrările în Chișinău

Fermierii cu utilaje agricole au venit și la Chișinău pentru a participa la protestul din Piața Marii Adunări Naționale. În același timp, așa cum a spus jurnalistul Dumitru Ciorici, poliția a oprit aproximativ 40 de tractoare la intrarea în Chișinău.

După cum a declarat reprezentantul fermierilor Vasile Mîrzenco la protest, acum fermierii sunt gata să blocheze intrările în capitală până când autoritățile vor anunța alegeri anticipate.

„Vom aduce cele mai mari tractoare aici, mai aproape de parlament, pentru că bănuim că va fi nevoie de mult efort pentru a-i scoate din parlament. Vom sta la toate intrările în Chișinău până la anunțarea alegerilor anticipate ”, a spus el.

Amintim că fermierii acuză guvernul că nu face față consecințelor crizei din cauza secetei și a pandemiei coronavirusului. Ei organizează periodic proteste încă din vară pentru a atrage atenția autorităților asupra problemelor lor.

Amintim că în centrul capitalei s-a desfășurat un protest de amploare. Acesta a fost organizat de către președinta aleasă Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Ulterior, și Partidul Democrat (PDM), „Partidul Nostru”, Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Pro Moldova și-au îndemnat susținătorii să participe la manifestație. Demonstrația a fost îndreptată contra Partidului Socialiștilor (PSRM) și a președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

Protestul din PMAN s-a încheiat. Organizatorii susțin că la protest au participat circa 50 000 de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: