„Vom veni cu un set de măsuri urgente de sporire a disciplinei”. Chicu a anunțat că forțele de ordine vor reveni masiv în spațiile publice
Full Article 2 minutes read

„Vom veni cu un set de măsuri urgente de sporire a disciplinei”. Chicu a anunțat că forțele de ordine vor reveni masiv în spațiile publice

Premierul Ion Chicu a anunțat că atât autoritățile, cât și cetățenii trebuie să revină la acel nivel de disciplină pe care l-au avut până pe 15 mai. În acest sens, forțele de ordine vor reveni masiv în spațiile publice pentru a verifica dacă persoanele respectă măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. În cazul în care se vor constata abateri, polițiștii vor aplica amenzi. 

„Deși, după 15 mai au rămas în vigoare mai multe restricții, cu toții înțelegem că ele nu se respectă la nivelul care a fost până la 15 mai. Una din cauzele acestei evoluții este și lipsa de concentrare a organelor statului, care nu mai sunt atât de active. Trebuie să revenim la acea atitudine, la acel efort pe care l-am demonstrat încă în martie. Un alt motiv care a cauzat această situație este ignorarea de către cetățeni și politicieni a regulilor sanitar-epidemiologice”, a declarat Chicu.

În acest sens, premierul a anunțat că „vom veni cu un set de măsuri urgente de sporire a disciplinei”.

Astfel, Chicu a recomandat autorităților locale din municipiul Chișinău și municipiul Bălți să instituie un regim special de activitate al transportului public, care potrivit experților în medicină este „sursa cea mai mare de contaminare a cetățenilor”.

Totodată, Chicu a declarat că ANSA, ASP și Poliția va sancționa până la închiderea oricărui agent economic care nu respectă regulile sanitar-epidemiologice.

„Ministerul de Interne a primit indicații să reia masiv prezența în spațiul public, să urmărească respectarea de către cetățeni a regulilor sanitar-epidemiologice. Vrem să acționăm cu convingerea, dar în arsenalul poliției sunt acele amenzi mari pe care le vor aplica în cazul când cetățenii nu se vor conforma. Din păcate, vedem din partea tinerilor o atitudine iresponsabilă”, a spus Chicu.

Premierul a îndemnat cetățenii să procure măști și să le poarte atunci când se află în spațiile publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: