UPDATE „Vor să distragă atenția de la alte cauze penale”. Judecătorii decid dacă Viorel Morari va fi arestat
Full Article 2 minutes read

UPDATE „Vor să distragă atenția de la alte cauze penale”. Judecătorii decid dacă Viorel Morari va fi arestat

Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana examinează astăzi, 13 ianuarie, demersul procurorilor privind arestul lui Viorel Morari pentru 30 de zile. Ședința a început la ora 10.00 și se desfășoară cu ușile închise. NM va reveni cu detalii. 

UPDATE (13.30) Viorel Morari a solicitat ca ședința să se desfășoare cu porțile deschise. Judecătorii au examinat demersul timp de circa o oră. Acesta a fost respins, pe motiv că cererea este nejustificată.

UPDATE (12.28) Activiștii Alexandr Roșco și Pavel Grigorciuc, la vederea lui Viorel Morari, au strigat „Locul dumneavoastră este la închisoare”. Grigorciuc a încercat să îi pună o întrebare lui Morari privind dosarul Antifa, însă Morari i-a răspuns: „Poate nu ați observat, însă sunt încătușat, nu îmi este comod să discut”.

UPDATE (12.14) Demersul avocatului lui Viorel Morari, privind recuzarea completului de judecători care examinează cauza a fost refuzată, drept nejustificată. Vechiul complet de magistrați urmează să decidă dacă șeful Procuraturii Anticorupție va fi arestat pe un termen de 30 de zile.

UPDATE (11.04) Viorel Morari a declarat că dosarul său este unul politic, fără a oferi alte detalii. De asemenea, în apropierea sălii de judecată a fost văzut și activistul Pavel Grigorciuc, care a încercat să îi transmită lui Morari ceai și pesmeți. Morari i-a mulțumit, însă a spus că „se descurcă singur”.

Grigorciuc susține că anume Morari este cel care a inițiat dosarul penal împotriva mișcării „Antifa” în anul 2015, din care făcea parte Grigorciuc și în cadrul căruia acesta figurează drept învinuit.

În prezent, un alt complet de judecători examinează demersul de recuzare al judecătorilor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Viorel Morari a fost condus în sala de judecată de ofițerii din  Brigada de poliție „Fulger”. Acesta a reușit să le spună jurnaliștilor că dosarul în care figurează a fost inițiat „pentru a distrage atenția de la alte cauze penale”.

Avocatul lui Morari au solicitat recuzarea judecătorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: