„Vor transforma o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat”. PAS, cu ochii pe PDM
Full Article 2 minutes read

„Vor transforma o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat”. PAS, cu ochii pe PDM

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) consideră ceea ce se întâmplă în prezent în Partidului Democrat din Moldova (PDM) este un moment decisiv în traiectoria formațiunii. Într-un comunicat publicat miercuri, 3 martie, PAS menționează că „un grup de deputați vulnerabili va merge la Consiliul Politic să transforme o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat”.

„Este un moment decisiv în traiectoria acestei formațiuni politice, care alege între reformă și curățare internă, pe de o parte, și anexare de către Partidul Socialiștilor, pe de altă parte. Alegerea este între confortul unor deputați și interesul cetățenilor”, se arată în comunicat.

Totodată, reprezentanții PAS menționează că, în ultimele săptămâni, formațiunea a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, „prin negocierea declarațiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intențiilor de federalizare a țării și inițierea procedurii de demitere a guvernului”.

„Toate încercările noastre au fost refuzate, sub diferite pretexte”, conchid aceștia.

Amintim că PDM se convoacă astăzi, la ora 16.00 în ședința Consiliului Politic al formațiunii. Reuniunea a fost anunțată la scurt timp după ce PSRM a chemat Partidul Democrat la discuții, în vederea creării unei coaliții de guvernare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: