Voronin, acuzat de rasism. A fost depusă o plângere la Consiliul pentru egalitate
Full Article 2 minutes read

Voronin, acuzat de rasism. A fost depusă o plângere la Consiliul pentru egalitate

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a depus o plângere la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurării Egalității în legătură cu declarațiile lui Vladimir Voronin în cadrul unei emisiunii televizate. Mai exact, Voronin a spus că odată cu venirea NATO, în Republica Moldova se vor naște „copii cu pielea închisă la culoare”.

Șefa direcției de combatere a discriminării din cadrul Consiliului pentru egalitate, Carolina Bagrin, a declarat pentru NM că plângerea a fost recepționată pe data de 17 mai. Bilețchi a solicitat ca declarațiile lui Voronin să fie recunoscute drept rasiste și xenofobe.

Precizăm că pe 13 mai, în cadrul unei emisiuni de la TVC 21, Vladimir Voronin a spus că, dacă forțele politice pro-europene vor câștiga alegerile parlamentare anticipate, „soldații NATO vor veni în Republica Moldova” și se vor naște „copii cu pielea închisă la culoare”.

„Asta vă doriți, dragi alegători, când veți vota pentru parlament? Vă doriți ca ei să voteze pentru eliminarea statutului de neutralitate al țării? Și pentru ca soldații NATO să vină aici și să aveți copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă? Asta vă doriți? Iar după ei să vină jandarmii români?”, a declarat Voronin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: