Voronin solicită informații despre legionarii moldoveni din Ucraina. Grosu: Să fie investigați atent cei care luptă de partea agresorului
Full Article 3 minutes read

Voronin solicită informații despre legionarii moldoveni din Ucraina. Grosu: Să fie investigați atent cei care luptă de partea agresorului

Comunistul Vladimir Voronin, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, a solicitat informații de la organele oficiale ale statului cu privire la moldovenii care luptă în Ucraina. „Noi vrem să auzim la concret: de cine ei sunt trimiși, dacă sunt trimiși, dacă nu – ei sunt voluntari, legionari”, a spus Voronin. La rândul său, președintele Parlamentului Igor Grosu a menționat că „într-adevăr, organele trebuie să investigheze atent pe cei care luptă de partea agresorului”. „Dar băieții să se întoarcă acasă sănătoși și să învingă Ucraina”, a adăugat Grosu. 

„Ca fost ministru de Interne al Republicii Socialiste Moldovenești, reieșind din aceea că astăzi este 10 noiembrie, eu doresc să felicit colaboratorii organelor Ministerului de Interne, colaboratorii care au lucrat în anii ceia, le doresc multă sănătate și succes în toate.(…) Eu aș dori să cunoaștem de la organele oficiale ce statut au legionarii noștri în Ucraina și dacă în problema aceasta s-au încadrat și organele respective ale statului”, a menționat Voronin.

„Au vreo legătură cu organele dumneavoastră, că sunteți la conducere, sau nu au”, a spus Voronin, în cadrul ședinței Parlamentului.

Tot el a adăugat că „în presă au apărut diferite informații, că ei sunt din Ministerul Apărării, că sunt din nu știu de la cine”.

„Noi vrem să auzim la concret: de cine ei sunt trimiși, dacă sunt trimiși, dacă nu – ei sunt voluntari, legionari. Care e situația? E solicitare de informație”, a menționat comunistul.

La rândul său, președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că „într-adevăr, organele trebuie să investigheze atent pe cei care luptă de partea agresorului”.

„Profitând și eu de ocazie, vreau să se întoarcă acasă sănătoși, cu victorie și să învingă Ucraina. Într-adevăr, organele trebuie să investigheze atent pe cei care luptă de partea agresorului. Da băieții să se întoarcă acasă sănătoși, cu victorie”, a conchis Grosu.

***

Menționăm că recent, tv8.md a publicat un mesaj video, care ulterior a fost șters de pe contul de Telegram al portalului, a moldovenilor care luptă pe frontul din Ucraina. Cei din urmă au venit cu o adresare către cetățenii Republicii Moldova. Bărbații i-au îndemnat pe oameni să nu participe la protestele organizate în ultima perioadă de Partidul „ȘOR”, socialiști, dar și de liderul Partidului Acasă Construim Europa.

Mai precizăm că pe 29 septembrie curent, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a emis o declarație prin care anunța că cetățenii țării noastre implicați în acțiuni militare pe teritoriul altor state ar putea fi trași la răspundere penală. MAEIE a subliniat că participarea mercenarului într-un conflict armat, la acțiuni militare sau la alte acțiuni violente se pedepsește în țara noastră cu închisoare de la 5 la 10 ani. Totodată, persoanele care se ocupă cu angajarea mercenarilor, instruirea și finanțarea lor, sunt pedepsite cu închisoare de la 10 la 15 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: