Vot secret în Comisia juridică. Decizia cu privire la ridicarea imunității deputatului Petru Jardan
Full Article 2 minutes read

Vot secret în Comisia juridică. Decizia cu privire la ridicarea imunității deputatului Petru Jardan

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat solicitarea procurorului general, privind ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputatului Petru Jardan. Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco, pe 20 martie. 

„Comisia juridică, urmare votului secret, propune Parlamentului ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputatului Petru Jardan. Plenul Parlamentului trebuie să aprobe raportul Comisiei juridice pentru ca măsurile menționate să intre în vigoare”, a scris deputatul PAS.

Comisia juridică, urmare votului secret, propune Parlamentului ridicarea imunității și încuviințarea reținerii,…

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Sâmbătă, 20 martie 2021

 

Amintim că deputații din Comisia juridică, numiri și imunități s-a întrunit la ora 12:00 în ședință, pentru a examina demersul din ajun a Procuraturii Generale. Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea va susține un briefing de presă în după-amiaza de 20 martie.

***

Procurorul general a solicitat pe 19 martie ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a propus Comisiei juridice să examineze, sâmbătă, cererea procurorului general, iar duminică a propus convocarea Biroului permanent al parlamentului.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este cercetat sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. În cazul lui Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Speakerul parlamentului a propus ca subiectul să fie examinat sîmbătă de către Comisia juridică, numiri și imunități. Deputații PAS și cei ai Platformei DA au criticat decizia, însă nu au fost lăsați să-și prezinte argumentele.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: