Votat în lectura finală: Furnizorii de servicii vor fi supravegheați de o autoritate din domeniul securității cibernetice
Full Article 1 minutes read

Votat în lectura finală: Furnizorii de servicii vor fi supravegheați de o autoritate din domeniul securității cibernetice

Persoanele juridice de drept public și anumiți furnizori de servicii vor fi obligați să respecte măsuri de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, pentru a se proteja de atacuri cibernetice. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat, în două lecturi, de 58 de deputați.

Potrivit proiectului Legii privind securitatea cibernetică, va fi desemnată o autoritate competentă în domeniul securității cibernetice, care va identifica și supraveghea furnizorii de servicii, pentru ca aceștia să asigure un nivel adecvat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice.

Furnizorii de servicii vor fi identificați în baza mai multor criterii. Printre ei se regăsesc cei care prestează un serviciu dependent de o rețea sau sistem informatic, perturbarea căruia ar putea avea un impact semnificativ asupra ordinii publice, a securității publice sau a sănătății publice.

Acești furnizori vor fi obligați și să raporteze incidentele cibernetice semnificative.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și are scopul să creeze cadrul normativ primar care să asigure un nivel suficient de ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informaționale în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: