„Vrem să învățăm de la Dvs”. Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu primarul de Iași (FOTO)
Full Article 2 minutes read

„Vrem să învățăm de la Dvs”. Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu primarul de Iași (FOTO)

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. Potrivit bașcanului, discuția s-a axat pe schimbul de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și pe elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare din fondurile Uniunii Europene.

Discuțiile au avut loc în contextul în care Iași este unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din România și găzduiește circa 29 de mii de specialiști care lucrează în sectorul IT.

Bașcanul a vorbit despre proiectele implementate în Autonomie, precum construcția a IT Digital Hub, construcția colegiului industrial, dezvoltarea zonei economice libere și a platformei industriale.

Guvernatoarea Găgăuziei a remarcat interesul autorităților Autonomiei în preluarea experienței municipiului Iași în implementarea proiectelor europene.

„Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Azi Iași este un oraș modern și o platformă, pe care se elaborează și se produc tehnologiile zilei de mâine. Vrem să învățăm de la Dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru. Vrem să învățăm de la Dvs să creăm, la noi acasă, oportunutăți economice și financiare pentru tinerii noștri. De asemenea, vrem să învățăm să elaborăm proiecte, care pot obține finanțare europeană – și Dvs aveți aceaste experiențe. Pentru a crea o economie modernă avem nevoie de specialiști calificați, de asta investim în educație, inclusiv în cea profesionistă. Vă mulțumim pentru deschiderea de a ne ajuta”, a menționat Irina Vlah în cadrul discuției.

Bașcanul Găgăuziei l-a invitat primarul municipului Iași să viziteze Autonomia și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare şi interior

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi costum

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: