Wizz Air riscă sancțiuni, după ce ar fi vândut bilete neautorizate spre Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

Wizz Air riscă sancțiuni, după ce ar fi vândut bilete neautorizate spre Marea Britanie

Wizz AIR riscă sancțiuni și retragerea autorizației de zbor pentru Marea Britanie. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova, sare susține că operatorul aerian a vândut bilete spre Londra, în pofida deciziei autorităților de a sista traficul aerian spre această destinație.

„Operatorul aerian Wizz AIR a vândut bilete neautorizate spre Londra, pentru cursa din 27 decembrie, încălcând astfel Decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 21.12.2020 dar și Directiva Operațională emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă, care prevede instituirea restricțiilor de trafic aerian cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu 23 decembrie 2020, ora 00:00 (UTC +2), pentru o perioadă nedeterminată”, se arată în comunicatul de presă publicat de AAC.

Chișinău, 27 decembrie 2020 – Zbor neautorizat spre Londra

Operatorul aerian Wizz AIR a vândut bilete neautorizate…

Publicată de AUTORITATEA AERONAUTICĂ CIVILĂ a Republicii Moldova pe Duminică, 27 decembrie 2020

 

Mai mult, reprezentanții instituției au atras atenția că, în acest caz, operatorul aerian riscă retragerea autorizației de zbor pentru această destinație și o sancțiune conform codului contravențional.

Protectia consumatorului prevede că pasagerii au dreptul să beneficieze de o compensație în valoare de 250 euro, din cauza anulării zborului, dar și să li se restituie suma integrală a biletelor timp de 7 zile.

***

Moldova a întrerupt traficul aerian cu Marea Britanie începând cu 23 decembrie. Decizia a fost luată din cauza noii tulpini de coronavirus care s-a răspândit în această țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: