Zaharova, despre oficialii întorși în Rusia: „Autoritățile moldovenești s-au speriat de desfășurarea scrutinului”
Full Article 2 minutes read

Zaharova, despre oficialii întorși în Rusia: „Autoritățile moldovenești s-au speriat de desfășurarea scrutinului”

Gestul autorităților de la Chișinău, de a interzice accestul pe teritoriul Republicii Moldova a oficialilor ruși nu va rămâne fără reacție din partea Moscovei. Declarația a fost făcută de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, în cadrul unei conferințe de presă din 15 decembrie.

„Din câte am înțeles, acțiunile grănicerilor moldoveni au avut legătură cu alegerile din Transnistria. Din câte am înțeles, autoritățile moldovenești pur și simplu s-au speriat de desfășurarea scrutinului și au început să îi alunge din țară pe toți laolaltă, fără selecție. Fiecare dintre oficiali a avut propriile motive de călătorie în Moldova”, a comentat Maria Zaharova.

Oficialul rus a mai spus că persoanele respective erau reprezentanți ai societății civile, iar mulți dintre ei au prezentat invitații la punctul de trecere.

„Indiferent de motivele reale ale interzicerii, blocajul din partea autorităților moldovenești a contactelor societății civile a țărilor noastre puțin probabil să se potrivească cu declarațiile despre un dialog normal, construtiv, pragmatic cu Rusia. Nemaivorbind de anumite standarde democratice, pe care Chișinăul le respectă doar la nivel de cuvinte, dar care am vrea să fie respectate și prin fapte”, a spus Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a mai spus că Moscova mizează pe faptul că „Chișinăul va renunța la asemenea pași neconstructivi, care fără îndoială nu vor rămâne fără reacție”.

Amintim că, în ajunul alegerilor noului lider al regiunii transnistrene, scrutin nerecunoscut de Chișinău, circa 10 oficiali ruși au fost nevoiți să facă cale-ntoarsă din Aeroportul Chișinău, nefiind lăsați să intre în țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: